Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Kokon -niewypał (co było nie tak)

Slaf
    Guest

Re: Kokon -niewypał (co było nie tak)

a co do wypowiedz roberta napewno bylo powyzej 70% , 50-60 % wilgotnosci to masz w swoim pokoju . Pzoa tym gdy otwieralem wieczko inkubatora to czuc bylo wilgoc w powietrzu .

Woda nie skraplala sie przy "suficie" ale przy podlozu bylo lekko zaparowane i tam woda trzymala sie non stop

SDY
    Guest

Buahahahaha. W tropikach przez wiekszosc roku panuje wilgotnosc powietrza rzedu 90-100%, a jakos nigdy nie widzialem zeby np. Amazonia pod woda byla:P To nie tak. Kiedys czytalem na tym forum (z pol roku temu...) jak wyskalowac higrometr ale nie pamietam kiedy sie uzyskiwalo 100% wilgotnosci...:/

stopa
    Guest

Uzyskiwalo sie przez owiniecie mokrym recznikiem np....to byl zart, bo rzucasz sie z pretensjami naokolo, jak by to byla czyjass wina, ze Ci nie poszlo....podstawowoke skonczylem jakis czas temu....jak nie kumasz zartu nie moja wina, debilu....to tak w Twoim zargonie:>

Inkubowalem jaja wezy, bez higrometru, wspomniana metoda na oko....i kto tu jest niepelnosprytny? Mi sie udalo, hehe.....uprzedzajac Twoje wrzuty, nie chce sie klocic po prostu smiesza mnie ludzie ktorzy pruboja cos uswiadomic, choc wszyscy naokolo wiedza, ze tak byc nie moze

P.S.Nie musze nikogo pytac chodzilem po jaskiniach gdzie byla wlasnie taka wilgotnosc, troche pokory radze, bo co niektorzy sie zdecydowanie za bardzo "rzucaja"...

Slaf
    Guest

Już psiałem ,ze nie mam do nikogo pretensji , bo swoja wiedze czerpalem z roznych zrodel i nikogo nie obwiniam , tylko przestrzegam przed nierzetelnymi informacjami ktore sie tu pojawiaja a niektore widoczne sa ciagle w opisach (proponuje zeby ktos je poprawil)

A twoja wypowiedz w stylu " Czlowieku 100% wilgotnosci to ma woda......hehehe
    "
    zabrzmiala wyśmiewczo , tak jakbym był gowniarzem rownym tobie ktory nie wie co to wilgotnosc powietrza , edukuj sie chlopcze , wyjdzie ci na zdrowie.

Jak dla mnie mogles sobie inkubowac swoje jaja na patelni , nie o tym chcialem tu pisac jak chcesz sie czyms pochwalic to zaloz osobny watek .

"po prostu smiesza mnie ludzie ktorzy pruboja cos uswiadomic, choc wszyscy naokolo wiedza, ze tak byc nie moze " - mow konkretnie w czym ty masz racje a ja nie mam bo jak narazie to nic madrego nie powiedziales tylko tyle ze woda ma 100% wilgotnosci co swiadczy o twoim intelekcie bądź co bądź

Slaf
    Guest

a skoro inkubuja wszyscy na oko to niech piszą ze "wilgotnosc ma byc taka jak sie komus wydaje " a nie podawac wartosci ktore sa błedne

Slaf
    Guest

ale troche mnie zastanawia ze niektore jaja wygladaja ok a nie widac zadnych zmian w srodku , pusta otoczka wypelniona plynem

stopa
    Guest

chlopcze napisalem ci jak wyskalowac higrometr, bo widac, ze nie potrafiles tego zrobic....troche szacunku....sztywniaku...a jak cos do mnie masz to priv, ja mowilem, nie chce smiecic na forum....

P.S.Nie chcialem sie na pewno niczym chwalic...tylko jak widzisz, jedni z najbardziej, jezeli nie najbardziej doswiadczeni terrarysci tak inkubuja i jest git...wiele innych osob tez, a ty szukasz dziury w calym ciekawe jak opracujesz ta idealna metode, hehehehehehe

Awikularia
    Guest

Ja sie dalej upieram, ze po prostu jajeczka byly niezaplodnione....

Slaf
    Guest

tez tak sądzę , to calkiem mozliwe , nie wierze w tajemniczy 50% -towy blad higrometru . Wg mnie wszystko bylo ok. Ale to juz pewnie zostanie tajemnicą , ale na wszelki wypadek przy nastepnym kokonie podwyze lekko wilgotnosc .

stopa - uwazasz sie za doswiadczonego terraryste ? I ty uczysz mnie pokory?

Moglem tu nic nie pisac , ale chcialem podzielic sie swoim jednak przykrym doswiadczeniem i nie wstydze sie tego , moze komus to pomoze ,chociaż nie jest mi miło kiedy w tkaiej sytuacji znajduje sie szyderczy mądrala z przedszkolną wiedzą . Z niektorych wypowiedzi jakies wnioski napewno wyciagnalem a o niektorych pewnie zapomne(choc pewnie ten tekst z 100% wilgotnoscią wody czyli zawartoscia wody w wodzie pewnie utkwi mi w pamieci i wymysle na ten temat jakas fajną anegdotkę ...

peace

Slaf
    Guest

aa i to pytanie było retoryczne,nie prosze wiec o odpowiedz

Uprawnienia umieszczania postów