-
Zmiana pokarmu...
Czy jeżeli poprzedni właściciel karmił pająka mącznikiem to czy pająk może już nie chcieć przyjmować innego pokarmu (w moim przypadku pinki)? Dawałem mu już żywą, zabitą, przekrojoną i nic - przechodzi obok niej niezainteresowany. Jeżeli to wylinka to po czym jeszcze poznać? Bo póki co pająk (L1) jest ruchliwy, chodzi sobie po pojemniku, dzisiaj się nawet "czyścił" Ma tylko czarny odwłok, ale nie wiem - może taki ma być :P
-
Re: Zmiana pokarmu...
Nie jestem znawcą ale może pająk musi się do nowego żarełka przyzwyczaić. Albo i wylinka. Jeden pająk wie ;P
-
Jesli ta kropeczka sie blyszczy to bedzie mial wylinke. Pajaka nie mozna karmic samym macznik poniewaz ma on duzo tluszczu i pajak moze byc bardziej podatny na choroby i urazy mechaniczne. Lepiej dawac mu pinki. Jesli to jest L1 to sproboj mu dac polowe pinki za 3 dni, jesli nie zje to sproboj znow za 3 dni itd, itd.
-
to nie jest kropka tylko cały odwłok w porównaniu z resztą ciałka jest bardzo ciemny
-
Co? jakie choroby? Jakie urazy mechaniczne? A jesli chodzi o gromadzenie sie tluszczu, to kiedys chyba Awikularia pisala ze to tylko ma miejsce u kregowcow, natomiast u pajakow cos takiego nie wystepuje.
-
witam
Pajaki nie gromadza tkanki tłuszczowej to po pierwsze po drugie jak pajak jest głodny to zje padline nieraz nawety atakują wode nie martw się o pajaczka zacznie jeść jak mu się zachce poprostu sprawdzaj go czsami i co jakis czs mu dzwaj coś :]]]
ja tak robie i jest siii :]]]
A jezeli caly się zrobi ciemniejszy to znak że wylinka niebawem :]]] czego ci życze :]]
pozdro
-
Mączniki napewno nie są gorszym pokarmem od pinek. Moim zdaniem znacznie lepszym i chętniej szamanym przez pająki.
-
Matt_ns, co za bzdura....
Juz mowilam, ze samymi macznikami nie mozna karmic np. jaszczurek, poniewaz jest to niewskazane, ze wzgledu na duza zawartosc tluszczu (moze czegos jeszcze) w w/w "robalach". Ja juz nie raz powtarzalam, ze karmie moje pajaki od poczatku larwami macznika mlynarka, natomiast bialymi robakami karmilam RAZ i wiecej tego nie zrobie, bo jestem do nich uprzedzona (tzw. jestem "obrzydliwa"). Wychowalam na macznikach pokolenie pajakow, ktore juz maja swoje mlode. I nie zauwazylam ŻADNYCH klopotow...
-
Młode jedzą mączniki, starsze świerszcze i drewnojady okazyjnie. Żadnych komplikacji nie stwierdzono.
Uprawnienia umieszczania postów