-
Re: mały sexik ?? a moze tak międzygatunkowo ;] ??
ale zes walnal!! bialy i murzyn to ten sam gatunek tylko inna odmian.. zeby nie powiedziec rasa!! tak dla poszezenia twojej wiedzy gdybys ty probowal zaplodnic szympansa (bez obrazy) to by bylo tak samo jak z platusem i nhandu..
-
-
Aż boje sie tutaj napisać swojego zdania , bo widze ze tu wiekszośc nieuprzejma - ale pamietajcie !! "KAŻDY MA PRAWO WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE" to jest forum !! .
Moje zdanie jest takie .
JA BYM NIE PRUBOWAŁ . Tak jak pisałem wyrzej w moim przypadku to mieszanka psalmopelusów wiec to jest + ale Platus z Nhandu to pewnie wyjdą dziwolongi .
-
ale w tym poscie nie chodzi o to ay prubować , to jest opis zachowania .....
-
Baku, ale pewnie większość pamięta Twoje zamiłowania do eksperymentów i z góry zakłada że możesz mieć w planach próbę a z zachowaniem to tylko podchody. :P )
-
baku powiedz w czym sie myle, bo czlowiek omylny i faktycznie moglem walnoc jakas glupote i nie chcial bym wiecej powielac tego rodzaju bledu. z gory dzieki
-
nie w planach mam lugardi z rcfem bo nie mam do niej samca ,
do platusa i do nhandu mam samce :]
-
my od szympansa róznimy sie tym ze 2 jego hrmosomy sie zespoliły / zchybrydyzowały dlatego mamy 1 mniej a więc nie ma szans na potomstwo dsyz nie pokryje se garnitur genet , natomiast cała mygalomorpha - ( hoć nie daje zato głowy ) ma taką samą ilość chromosobmów ,,,
-
Nie sądzę...
Oprócz tej samej liczby chromosomów ważna, a wręcz najważniejsza jest ich odpowiednia homologiczność. No i oczywiście decydujące znaczenie ma tu czysto fizyczna możliwość kopulacji, o czym wspominał robert.p. Nie przesądzałbym natomiast o tym, że z krzyżówki szympansa i człowieka nic by nie powstało.
Koń i osioł są w o wiele dalszym pokrewieństwu, niż człowiek i szympans...
-
a jak ilość chromosomów ? , masz racje homologiczność jest wazna tzn jnajwazniejsza ale jak jakiesgoś brakuje którejs stronie to homologiczności poprostu brak ;] nie sądze aby hybryda człowieka z szympansem przekroczyła granice zygoty - dobra - kto jest chętny ;] ja zapewnie szympansa a trzeba tylko chętnego ;]
hmm ale my ciągle odbiegam od tematu ;] mi ciągle chodzi o tego typu zachowania a dyskusja o kopulowaniu platusa z nhandu przełuzmy na inny temat ;]
Uprawnienia umieszczania postów