Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: mały sexik ?? a moze tak międzygatunkowo ;] ??

Borello
    Guest

Re: mały sexik ?? a moze tak międzygatunkowo ;] ??

ale zes walnal!! bialy i murzyn to ten sam gatunek tylko inna odmian.. zeby nie powiedziec rasa!! tak dla poszezenia twojej wiedzy gdybys ty probowal zaplodnic szympansa (bez obrazy) to by bylo tak samo jak z platusem i nhandu..

Baku
    Guest

i tu sie mylisz

dario_terrarysta
    Guest

Aż boje sie tutaj napisać swojego zdania , bo widze ze tu wiekszośc nieuprzejma - ale pamietajcie !! "KAŻDY MA PRAWO WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE" to jest forum !! .

Moje zdanie jest takie .

JA BYM NIE PRUBOWAŁ . Tak jak pisałem wyrzej w moim przypadku to mieszanka psalmopelusów wiec to jest + ale Platus z Nhandu to pewnie wyjdą dziwolongi .

Baku
    Guest

ale w tym poscie nie chodzi o to ay prubować , to jest opis zachowania .....

ponczos
    Guest

Baku, ale pewnie większość pamięta Twoje zamiłowania do eksperymentów i z góry zakłada że możesz mieć w planach próbę a z zachowaniem to tylko podchody. :P )

Borello
    Guest

baku powiedz w czym sie myle, bo czlowiek omylny i faktycznie moglem walnoc jakas glupote i nie chcial bym wiecej powielac tego rodzaju bledu. z gory dzieki

Baku
    Guest

nie w planach mam lugardi z rcfem bo nie mam do niej samca ,
    do platusa i do nhandu mam samce :]

Baku
    Guest

my od szympansa róznimy sie tym ze 2 jego hrmosomy sie zespoliły / zchybrydyzowały dlatego mamy 1 mniej a więc nie ma szans na potomstwo dsyz nie pokryje se garnitur genet , natomiast cała mygalomorpha - ( hoć nie daje zato głowy ) ma taką samą ilość chromosobmów ,,,

Jaca
    Guest

Nie sądzę...
    Oprócz tej samej liczby chromosomów ważna, a wręcz najważniejsza jest ich odpowiednia homologiczność. No i oczywiście decydujące znaczenie ma tu czysto fizyczna możliwość kopulacji, o czym wspominał robert.p. Nie przesądzałbym natomiast o tym, że z krzyżówki szympansa i człowieka nic by nie powstało.
    Koń i osioł są w o wiele dalszym pokrewieństwu, niż człowiek i szympans...

Baku
    Guest

a jak ilość chromosomów ? , masz racje homologiczność jest wazna tzn jnajwazniejsza ale jak jakiesgoś brakuje którejs stronie to homologiczności poprostu brak ;] nie sądze aby hybryda człowieka z szympansem przekroczyła granice zygoty - dobra - kto jest chętny ;] ja zapewnie szympansa a trzeba tylko chętnego ;]

hmm ale my ciągle odbiegam od tematu ;] mi ciągle chodzi o tego typu zachowania a dyskusja o kopulowaniu platusa z nhandu przełuzmy na inny temat ;]

Uprawnienia umieszczania postów