Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: mały sexik ?? a moze tak międzygatunkowo ;] ??

Mieszany widok

Baku
    Guest

mały sexik ?? a moze tak międzygatunkowo ;] ??

zauwazyłem dziś coś ciekawego ,

moja samica platusa bardzo intensywnie odpowiada na wołania samca nhandu co.

widać ze jej sie chce ;] a skoro odpowiada na zawołania to pewnie i by go dopuściła - szkoda ze mam juz dla niej innego partnera :]

no ale do sedna .. ktoś sie spodkał z czymś takim wcześniej ?

cyclosternum
    Guest

Re: mały sexik ?? a moze tak międzygatunkowo ;] ??

mam nadzieje ze nie wpadnie ci pomysł krzyżowania!!

kagetsu
    Guest

w naturze tez sie moga ptaszniki krzyzowac wiec nie wiem czemu masz cos przeciwko ;P

dario_terrarysta
    Guest

Ja mam ptasznika który był krzyzowany irminia z cambridgei jest aktualnie po 3 wylince ale narazie przechodzi wylinki oraz rozwija bez żadnych utrudnien . Nie wiem jak to będzie z platusem i nhandu bo to dwa inne gatunki , a irminia i cambridgei to jednak psalmopelusy . Życze powodzenia .

Awikularia
    Guest

Kiedys moj samiec C. fasciatum bebnił do wylinki samicy Poecilotheria regalis.... :P

Awikularia
    Guest

Tfu, do wylinki Grammostola rosea.... Samicy oczywiscie...

Baku
    Guest

hmm moze one są wszystkie sobie blizsze niz sie nam wydaje , do wylinki to da sie wytłumaczyc , gorsze ze nie do sojego gatunku :] tu juz trzeba badań :]

rastafaq
    Guest

Znajomy skrzyżowal P.platusa z C.spinicrusem, ale przeżyły tylko 3.

robert.p.
    Guest

Większość dorosłych samców potrafi "bębnić" do do wszystkiego co im przypomina pająka-może to być wylinka,samica innego gatunku,czy widziałem kiedys jak samiec cambridgei kopulował (a raczej próbował) z osobnikiem który miałbyc samicą a okazał sie niedorosłym samcem.Moja lasiodora dificilis ostatnio bębniła na spółke z samcem vagansa.Wydaje mi sie ze ich instynkt w jakis sposób ulega zakłuceniu w warunkach terraryjnych(sama obecnosc duzej ilosci pająków w jednym miejscu może to powodować).Ale nhandu z platusem?Nic by z tego nie było,nawet jak skopulują to jej nie zapłodni,nie dopasują się.Porównaj bulbusy platusa z bulbusami nhandu-są zupełnie inne

Tomek_Nie
    Guest

kto wie moze mieszanie miedzy gatunkami tez jest mozliwe ,jak ktos niesprobuje to niebedziemy wiedzec do konca . mozliwe ze to tak jak biały i murzyn tez sie rozmnazaja dobrze :P pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów