-
Co mam zrobić??
Co mam zrobić??Mojemu pajączkowi nie zeszła wylinka z jednej nogi!!Czy zejdzie z następną wylinką??
-
Re: Co mam zrobić??
wez namocz wacik i delikatnie nawilz wylinke i delikatnie pociągnij
jak nie zejdzie to niestety amputacja nogi
ale przy nastepnej odrosnie
-
Tak tylko ciężko będzie mu to zrobić ponieważ jest to dosyć agresywny pająk C.longipes.niger i dosyć duży
-
długimy nozyczkami amputacja chyba bezpieczniej ale niech ktos inny sie wypowie bo z duzymi pająkami tak nie miałem tylko z maluchami l1,2,3
-
zastanawiam sie, czy aby amputacja jest konieczna?
Skoro duzy i zostala tylko jedna noga, to moze przyciac reszte wylinki, a to co zostalo zwilzac co jakis czas woda.
Moze jakos sie pajak uwolni?
Mozesz pokazac zdjecie jak to wyglada?
-
pryskaj to codziennie wodą...poczekaj z tydzień myśle ze sama mu zejdzie a jeśli nie ........to bedziemy mysleć dalej ;]
-
-
Jesli nie zejdzie po namoczeniu jedynym sposobem na pozbycie się jej będzie amputacja.Ewentualnie pająk sam może sobie tę nogę oderwać.Przed kolejną wylinką trzeba jednak zrobic z tym porządek bo raczej nie zrzuci prawidłowo z tej kończyny.Na razie z amputacją zaczekaj,to ostateczność,zdązysz to zrobic jak trzeba bedzie
-
nie amputuj tylko nozyczkami, tylko penceta scisnij mocno noge to sam odrzuci, a nozyczkami to pociagniesz i mozesz zrobic krzywde
-
Ale panowie on już jest dojrzały !!!!! bo włąsnie z tą wylinką osiągnął dojrzałosć wiec nie ma mowy o kelejnych wylinkach !!!!!!!!!!!!!!!!!! zobaczymy co sie bedzie dzialo i najwyzej podejmiemy z ELS-em jakies dzialania!!: Els bedzie dobrze !!!
Uprawnienia umieszczania postów