Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Co mam zrobić??

Els
    Guest

Co mam zrobić??

Co mam zrobić??Mojemu pajączkowi nie zeszła wylinka z jednej nogi!!Czy zejdzie z następną wylinką??

cyclosternum
    Guest

Re: Co mam zrobić??

wez namocz wacik i delikatnie nawilz wylinke i delikatnie pociągnij
    jak nie zejdzie to niestety amputacja nogi
    ale przy nastepnej odrosnie

Els
    Guest

Tak tylko ciężko będzie mu to zrobić ponieważ jest to dosyć agresywny pająk C.longipes.niger i dosyć duży

cyclosternum
    Guest

długimy nozyczkami amputacja chyba bezpieczniej ale niech ktos inny sie wypowie bo z duzymi pająkami tak nie miałem tylko z maluchami l1,2,3

Mariusz
    Guest

zastanawiam sie, czy aby amputacja jest konieczna?
    Skoro duzy i zostala tylko jedna noga, to moze przyciac reszte wylinki, a to co zostalo zwilzac co jakis czas woda.
    Moze jakos sie pajak uwolni?
    Mozesz pokazac zdjecie jak to wyglada?

Grażynka
    Guest

pryskaj to codziennie wodą...poczekaj z tydzień myśle ze sama mu zejdzie a jeśli nie ........to bedziemy mysleć dalej ;]

Els
    Guest

Dzięki za pomoc!!

robert.p.
    Guest

Jesli nie zejdzie po namoczeniu jedynym sposobem na pozbycie się jej będzie amputacja.Ewentualnie pająk sam może sobie tę nogę oderwać.Przed kolejną wylinką trzeba jednak zrobic z tym porządek bo raczej nie zrzuci prawidłowo z tej kończyny.Na razie z amputacją zaczekaj,to ostateczność,zdązysz to zrobic jak trzeba bedzie

Robson
    Guest

nie amputuj tylko nozyczkami, tylko penceta scisnij mocno noge to sam odrzuci, a nozyczkami to pociagniesz i mozesz zrobic krzywde

SpiderS
    Guest

Ale panowie on już jest dojrzały !!!!! bo włąsnie z tą wylinką osiągnął dojrzałosć wiec nie ma mowy o kelejnych wylinkach !!!!!!!!!!!!!!!!!! zobaczymy co sie bedzie dzialo i najwyzej podejmiemy z ELS-em jakies dzialania!!: Els bedzie dobrze !!!

Uprawnienia umieszczania postów