-
Co wybrać? Kędzior, czy August?
No właśnie. Stanąłem przed dylematem wyboru między Brachypelmą albopliosą a Brachypelmą augustum... Co lepsze dla max. początkującego na rozpoczęcie przygody z pająkami?
Z góry thx za odpowiedź.
-
Re: Co wybrać? Kędzior, czy August?
Bez roznicy. Ograniczaja cie jedynie: zasoby twojego portfela i twoj gust.
-
Coo wolisz, obydwa nie należą do najpiękniejszych . I Angustum a nie "Augustum".
-
>obydwa nie należą do najpiękniejszych
najpiękniejsze to one nie są ale za to każdy prawie hodowca zaczynał od kędziora, jest to bardzo wdzięczny pająk, polecam,
-
ja tez polecam kedziora
-
a ja niezaczynałem od kędziora :P
-
Dobry do zaczęcia, ale praktycznie wszystkie Brachypelmy są dobre do zaczęcia. I wiele innych pająków również.
-
Re: Stary bierz B.ANGUSTUM
Black Flame!!! KUP angustum jesli masz okazje a zobaczysz ze bedziesz zadowolony,mam angustum i albopilosum, ta pierwsza jest o wiele bardziej ciekawym pajakiem. Jest zywsza, nie jest takim obibokiem jak albopilosum,czasami(nie zawsze) lubi robić pajęczyne w wyzszych partiach terrarium/faunboksu. Czasami zachowuje sie nerwowo,jednak to nie zaden tam znowu szatan. Mój i nie tylko mój angustum ponieważ znam pare osób ktore maja te pajaki lubi postraszyć i robi to chętnie jeśli zadomowi się dobrze w fauboxie,albopilosa natomiast robi to zadko,zadziej niz angustum.Barwy angustum sa moim zdaniem atrakcyjniejsze niz albopilosy. Angustum lubi sobie pokopac podobnie jak albopilosum... Na Twoim miejscu niezastanawiałbym się i brałbym B.Angustum...ja z mojej miałem o wiele więcej radochy niz z B.Albopilosum... aha i dodam...tam ktos pisał ze zalezy od "kieszeni"... angustum to nie sa drogie pająki ! drozsze niz albopilosum ale mysle ze ich cena w stosunku do wieku jest odpowiednia.pozdrawiam
-
a ja polecam Chromatopelmę !!!!! Zaczynałem od B. smithi'ego i się nim znudziłem... potem kupiłem chromkę i jest git plecie dużo sieci i jest bardzo ruchliwy i wiecznie głodny jedyny minus - cena
-
Re: Stary bierz B.ANGUSTUM
Jak możecie(większość z was) polecać Black Flame'owi B.Albopilosum lub mówić że to "obojętnie","bez różnicy" itp...ze to przecież ten sam rodzaj (Brachypalma) jeśli żaden z was nie ma B.Angustum i nie może dobrze wypowiedzieć się w temacie jakie są różnice i co jest lepszym wyborem, wypowiadacie się o nie mając do końca pełnej wiedzy na temat. Nie chce nkomu ubliżyć ale myśle że jak już pisać to tylko konkrety które są oparte wiedzą i doświadczeniem a nie w stylu "wydaje mi się że..." (to tyczy się też innych postów) pozdrawiam i przepraszam za tą rozpiske, nie chce nikogo urazić podkreślam!
Uprawnienia umieszczania postów