-
jak to jest z tym jadem......?!?!?!
wszystkie osoby które sie pytałe twierdzą że nie wszystkie ptaszniki mają jad więc uwierzyłem i tak też twierdze, ale dzisiaj trafiła sie osoba która twierdzi że wszystkie pająki mają jad.. to w końcu mają jad wszystkie ptaszniki czy niee...
Za odpowiedzi zgóry dzięki.
-
Re: jak to jest z tym jadem......?!?!?!
Tak, wszystkie ptaszniki maja jad tylko niektore maja mocniejszy, taki ktory zagraza zyciu czlowieka a niektory jest porownywalny do jadu pszczoly czy osy. Tak mi sie wydaje. Osobiscie nie slyszalem o ptasznikach ktore nie maja jadu.
-
To co ja słyszałem to każdy pająk swiata ma jad. No w końcu chyba one trawią zewnetrznie a do zabicia ofiary to jednak chyba jad jest im potrzebny.Ale profesionalista to ja nie jestem
-
wlasnie !! moj znajomy twierdzi ze ptaszniki nie sa jadowite te nie które np. p. patus ( ja si na ptasznikach i na pajakach w ogóle nie znam )
a czytaBam w paru opisach profesionalistów ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) i w ksiazce gdzie raczej takich bledow nie popelniaja i pisza ze wszystkie pajaki sa jadowite prawda czy falsz ? bo ja tez zielona jestem -_-
-
-
Jak mowi ze p.platus nie ma jadu to niech go rozdrazni palcem. Sama to ze jak zostanie ukaszony to poczuje nie mowiac o wszyknietym jadzie...
-
"wszystkie ptaszniki posiadają jad" - cytat z "Pająki Ptaszniki", Paweł Cieślak, str.10
Napisałem już to wcześniej ale nie iwem czemu nie zaskoczyło :/ :P
-
TAK kazdy ptasznik ma jad ( zalezy od gatunku albo slabszy albo mocniejszy) i nie ma co tutaj filozofowac pozdrawiam
-
Jest jeden pająk, chyba też ptasznik, który biega 4km/h i nazywa się Sulfuga - nie ma jadu, nie ma kłów, tylko siekaczki, które bardzo mocno się zaciskają i kroją ofiare.
-
Solfuga nie jest pająkiem :-)
Uprawnienia umieszczania postów