Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: jak to jest z tym jadem......?!?!?!

Mieszany widok

Olyv
    Guest

jak to jest z tym jadem......?!?!?!

wszystkie osoby które sie pytałe twierdzą że nie wszystkie ptaszniki mają jad więc uwierzyłem i tak też twierdze, ale dzisiaj trafiła sie osoba która twierdzi że wszystkie pająki mają jad.. to w końcu mają jad wszystkie ptaszniki czy niee...

Za odpowiedzi zgóry dzięki.

Matt_ns
    Guest

Re: jak to jest z tym jadem......?!?!?!

Tak, wszystkie ptaszniki maja jad tylko niektore maja mocniejszy, taki ktory zagraza zyciu czlowieka a niektory jest porownywalny do jadu pszczoly czy osy. Tak mi sie wydaje. Osobiscie nie slyszalem o ptasznikach ktore nie maja jadu.

SHERON
    Guest

To co ja słyszałem to każdy pająk swiata ma jad. No w końcu chyba one trawią zewnetrznie a do zabicia ofiary to jednak chyba jad jest im potrzebny.Ale profesionalista to ja nie jestem

kasumi
    Guest

wlasnie !! moj znajomy twierdzi ze ptaszniki nie sa jadowite te nie które np. p. patus ( ja si na ptasznikach i na pajakach w ogóle nie znam )
    a czytaBam w paru opisach profesionalistów ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) i w ksiazce gdzie raczej takich bledow nie popelniaja i pisza ze wszystkie pajaki sa jadowite prawda czy falsz ? bo ja tez zielona jestem -_-

ir3k
    Guest

prawda

Matt_ns
    Guest

Jak mowi ze p.platus nie ma jadu to niech go rozdrazni palcem. Sama to ze jak zostanie ukaszony to poczuje nie mowiac o wszyknietym jadzie...

YaKiLLaK
    Guest

"wszystkie ptaszniki posiadają jad" - cytat z "Pająki Ptaszniki", Paweł Cieślak, str.10
    Napisałem już to wcześniej ale nie iwem czemu nie zaskoczyło :/ :P

Tomek_Nie
    Guest

TAK kazdy ptasznik ma jad ( zalezy od gatunku albo slabszy albo mocniejszy) i nie ma co tutaj filozofowac pozdrawiam

Tepez
    Guest

Jest jeden pająk, chyba też ptasznik, który biega 4km/h i nazywa się Sulfuga - nie ma jadu, nie ma kłów, tylko siekaczki, które bardzo mocno się zaciskają i kroją ofiare.

Dark Raptor
    Guest

Solfuga nie jest pająkiem :-)

Uprawnienia umieszczania postów