Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Kolejny mit do obalenia?

rastafaq
    Guest

Re: Kolejny mit do obalenia?

U mnie tak samo jak głośno gra muzyka to pająki się chowają albo np. Regalis nerwowo biega po terra, ale oczywiście nie zawsze.

Ca2na3is
    Guest

Ja też nie widze zmian. 2cm od biórka stoi kolumna 150W na 25cm glośniku STX i vagansowi nic nie przeszkadza. Za akwarium druga kolumna i murinus nie strajkuje. Nawet nie drgną, a okna chodzą, a słuchanie metalu itp ile się ta to inna bajka. Beat 50 centa, Xzibita, 2stepy Fokusa albo też Chemical Brothers potrafią lokal napędzić.
    To jest wg mnie bajeczka. Chyba, że to chodzi o stawianie terra na SW 200W to się zgodze. Bo taki sprzęt trzeba na łańcuchu trzymać zeby nie skakał po pokoju.

Krycha.k15
    Guest

a ja swoim czasem puszczam Boba Marleya i Petera Tosha i nie nazekaja ))
    Ja osobiscie nie zauwazyłem zeby moje pajaczki jakos reagowały na muze :]

xenomorph
    Guest

A moja irminia bardzo lubi jak jej glośno włączam intro do UT starego)) ale fajnie wtedy biega po calym terra! Uważam, że to może nie jest szkodliwe dla ptaszników, ale na pewno jest "stresujące" i nie należy w ten sposób denerwować pajączków.

Gnocik
    Guest

a mój Nhandu Coloratovillosus jest daleko od kolumn i nie mam problemu a tak wogóle to on czuje bluesa i lubi jak mu puszcze Dżem lub Cree

pozdrawiam

maga18
    Guest

pajak kolegi (g.rosea) stoi kolo gigantycznego glosnika (na szczescie bardzo rzadko uzywanego) i jak leci z niego muzyka, to pajaczek kilkoma odnozami uderza dosc mocno w podloze... z poczatku fajnie to wyglada (jakby tanczyl metal) ale chyba dla niego to jest malo zabawne...

tomek125
    Guest

Czy głośna muzyka szkodzi pająkom to chyba nikt na 100% nie odpowie. Na pewno szkodzi człowiekowi, szczególnie niskie tony (nie tylko uszkadzają słuch ale też udziaływują niekorzystnie na cały organizm). Mam tu na myśli oczywiście naaaprawdę głośną muzę i oczywiście nie należy się tym tak bardzo przejmować bo wiele rzeczy szkodzi żywym organizmom. A tak wracając do tematu to moje pajaki są jakieś 1,5 m od głośnika 150W i chyba się tak tym za bardzo nie przejmują

SzTeQ
    Guest

Mój kędzior chowa się jak puszcze muze trochę głośniej, a białokolanowiec wprost odwrotnie. Jesli jest w kryjówce, a ja załacze muze to on wychodzi. Widocznie mamy takie same gusta ;p

Uprawnienia umieszczania postów