Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: spryskiwanie pajaka

Mieszany widok

beyonce
    Guest

spryskiwanie pajaka

Powiedzcie mi dlaczego nie wolno spryskiwać pająków wodą?? Ja nie mam takiego zamiaru, ale pytam z ciekawości bo nie było na FAQ.

chrzanu
    Guest

Re: Ptasznik

poprostu chyba tego nie lubią. po co mają być mogre jak maja być słuche.
    często pajaki przy spryskiwaniu same podladuja pod wode ale pewnie myślą ze to zarcie. poprostu sie ich nie psika i tyle

CRIMSON
    Guest

BO TEGO NIE LUBIĄ

chrzanu
    Guest

a tak w ogóle:

1). Temat nowej wiadomości musi w kilku słowach odzwierciedlać główną myśl która będzie kontynuowana w dalszej części wiadomości (znaczące ułatwienie dla odpowiadających, przeglądających forum - spowoduje to pojawienie się większej ilości odpowiedzi). Niedopuszczalne są tematy w stylu "Pytanko", "Mam problem", "Udzielcie porady" itp. Można zaś napisać np. "Jak zbudować tylnią ścianę w terrarium - mam problem / udzielcie porady / pytanie". Ułatwi to wszystkim "życie", leży to w interesie użytkownika jeśli chce dostać odpowiedĽ na swoje pytanie.

czyli:
    http://terrarium.com.pl/forum/rules.php

beyonce
    Guest

aha, spoxik dzięki

beyonce
    Guest

ok thx

Matt_ns
    Guest

Naukowcy sie znalezli - bo tego nie lubia - no comment. Nie mozna go spryskiwac woda poniewaz mogla by sie ona dostac do plucotchawek i pajak by sie "utopil"

chrzanu
    Guest

szczególnie ze maja je chyba od spodu, a w ogle jak miałyby sie utopic, musiałbys nalac chyba z 1cm wody :/

Atrax
    Guest

Tu raczej chodzi o zraszanie, a nie zlewanie pajaka woda.

Nie poleca sie tego ze wzgledu na to, ze (oprocz tego, ze tego nie lubia), ze czesto spryskiwany pajak choruje z o wiele wieksza czestoscia na choroby grzybicze...przynajmniej wzrasta takie prawdopodobienstwo.

Co do utopienia sie, to o takim przypadku jak na razie nie slyszalem.

Matt_ns
    Guest

Ja slyszalem i to nie raz. Wystarczy pare kropel zeby wpadlo do jego plucotchawek i wystarczy. To samo co tobie wsadzili by nos i usta do wody i kazali oddychac.

Uprawnienia umieszczania postów