Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Ktory nie wyczesuje wloskow i jest malo jadowity ?

Awikularia
    Guest

Re: Ktory nie wyczesuje wloskow i jest malo jadowity ?

A ja mam pytanie do zalozyciela tematu: czy to ma byc twoj pierwszy ptasznik? Jezeli tak, to polecam podrosnietego pajaka z rodzaju Grammostola - obojetnie jakiego. Avicularie sa dosc delikatne i padliwe - wiem wiem, zaraz pojawia sie glosy, typu "a Avicularia to byl moj pierwszy pajak i zyje" - ale nie rozmawiamy tu o wyjatkach, tylko o statystykach. Ale jezeli juz masz doscwiadczenie z ptasznikami i do tego nadrzewnymi, to mozesz sie pokusic o cos z Avicularia.

Neki
    Guest

P.cambridgei na 100 % mam go od 3 dni i jest super ale mozesz tez Parahybane tego mam tylko ok.2 miesiecy ale bardzo fajny polecam te dwa

1. P.Cambridgei
    2. L.Parahybana

Pozdrawiam

Mariusz
    Guest

P.cambridgei
    - szybko rosnie,
    - nie wyczesuje sie,
    - ciagle cos robi w terrarium
    - nie jest zbyt drogi

Polecam tez kedziorka
    - jest bardzo tani
    - malo ruchliwy (dobry model do robienia fotek)

Dawidptasznik
    Guest

ja polecam ci Grammostola cala !!!
    Albo cos z brachypelm !!!
    POZDRO

szaryprorok
    Guest

witam,
    czy ktoś ma może jakieś dokumenty o jadzie Grammostoli Pulchry???

bo niby wszędzie pisze że to niegroxny pająk i że ma słaby jad -jak brachypemy-ale niema konretów -czy kogos ugryzł-a ni niemogę go znaleść w tabelach jadu...

jeśli ktoś ma jakies informacje-albo tabele jadu gdzie są w-w -to proszę o linka(albo jesli kogoś ugryzł ten pająk)bo chciałbym się o nim dowiedzieć czegoś pewnego(niestety nie mam książek o konkretnych gatunkach pająków:/)

ps. czy można dostać odczynu alergicznego od wyczesanych włosków pająka-ale nie dlatego że go pacłem ręką:P ale tak poprostu-on się wyczewsuje w terr jak np. przygotowuje się do wylinki..a ja dostajenp. kataru...

z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

robert.p.
    Guest

włoski nie powodują najczęsciej kataru(chyba żeby wdychac je w trakcie wyczesywania-w wiekszych ilosciach).Przy kontakcie ze skórą może powstawac wysypka w formie pokrzywki.Stopien reakcji ludzi na włoski jest rózny-od prawie calkowitego braku do silnego swędzenia i dużych zanikających po kilku godzinach "bąbli" jak po poparżeniu pokrzywą.W pudełku z pająkiem mogą oczywiscie znajdowac sie włoski,to naturalne ze zostają tam po wylince,czy po tym jak pająk przypadkowo czy celowo się wyczesze.

Obcy
    Guest

to najpierw przeczytaj temat tego wątku a potem polecaj

Uprawnienia umieszczania postów