moze jest exporterem ale hodowanych.
wszystkie płazy w polsce są pod ochroną.
moze jest exporterem ale hodowanych.
wszystkie płazy w polsce są pod ochroną.
Oto wykaz gatunkow chronionych zwierzat:
http://www.lkp.org.pl/prawo_html/roz..._zwierzat.html
Zgodnie z nim, jaka by to nie byla zaba, jest chroniona az do konca maja.
Chronione chronionymi, ale kto bedzie chciał to będzie łapal żabki
Moze i tak, ale to nie znaczy, ze powinno sie popierac ten proceder.
Lista którą dajesz jest już "przeterminowana" (zobacz czerwony tekst na górze :P). Kak ma rację, wg. nowej listy gatunków chronionych, wszystkie płazy są pod ochroną.
- No commentChronione chronionymi, ale kto bedzie chciał to będzie łapal żabki
Co do pobocznego wątku długości ofiary. Sam daję nawet moim pająkom L1 ofiary przekraczające ich rozmiary. Moje Avicularie i Nhandu spokojnie radziły sobie z larwami mącznika, znacznie dłuższymi od całej długości ich ciała.
No coz... Jak widac nawet w takich kwestiach trzeba byc na biezaco.
Wiec zabie udka z odlowu odpadaja...
Natalia jak byś dokladnie czytała to napisalem ze jestem w posiadaniu spinifera L4 a to jest też maly pająk. A bez trudu zabija owady o wiele wieksze od siebie.
sorry..... bo ja o ptasznikach czytałam
Dokładnie - pokarm może być troch większy.
Gry dawałem tego świerszcza:
To się trochę obawiałem, ale Smithi sobie z nim poradził bez żadnych problemów.
Oczywiście nie można przesadzać i trzeba pamiętać o zdrowym rozsądku. Jak się daje jakię większy i potencjalnie niebezpieczny pokarm, to należy pilnować, aż pająk go uśmierci.
Kiedyś chyba Talullah opisywała, jak ich Avicularia straciła cztery nogi i padła przez zbyt narwanego świerszcza.
Zauważyłem natalia_13 że mało co sie znasz na pająkach a wykłócasz sie w każdym poście, mam małe geniculaty i wszystkie jedzą 2x większe od siebie mączniaki i jakoś nie narzekają a pozatym pająk niema zawsze takiego samego odwłoku nobo przecież nieraz jest akurat przed wylinką a pokarmu wcześniej nie przyją i co ja mam mu dać? wylęg świerszcza?? pająkowi L4