-
Żabka
Czy moge dać samicy albopilosum L10 która ma ponad 6cm ciała żabkę(żabka ma 4cm ciałaka)? na marginesie pajaczek jest po komulacji 28.03.2005 i odtamtej pory nic nie jadł nie wiem dlaczego jeszcze jedno zabke złapałem na dworze
-
Re: Żabka
Ja bym nie mogła dać żabki do jedzenia dla pająka czy dla kogos tam, jestem zbyt czuła ............................ Raczej możesz dać żabke jeżeli ona nie przekracza wielkości odwłoku pająka.
-
Możesz dać jej co tylko chcesz, ale po co ryzykować - może żabka ma jakieś "syfy" w sobie skoro była łapana na dworze, a nawet jeżeli nie to i tak bedziesz miał dużo smrodu i sprzątania.. Ja bym odpuścił żabce.. )
-
Z tym większe od odwłoka to reguła jest głupia. Ilu hodowców karmi ptaszniki pokarmem, który czasami jest 2xwiększy od odwłoku?
-
Dokładnie zgadzam sie z tobą daf ja sam tak karmie mam spinifera L4 i dostaje świerszcze wieksze od siebie o połowe i nie ma żadnych kłopotów z pożarciem.Ale żabe też bym odpuścił ze względy na dzisiejszy stan naszej przyrody.Cala jest pełna metali cięzkich i róznorakich pestycydów.
-
pozatym, w Polsce chyba wszystkie zaby sa pod ochrona
-
TerrarystaTerrorysta
Guest
Nie wszystkie. w koncu Polska jest powaznym eksporterem zab do Francji. Aczkolwiek mozliwe, ze ochrona jest, ale sezonowa.
-
ale jeżeli ptasznik jest młody to tak musi być, a jak jest już dorodły to owszem pokarm może być większy
-
Nie musi być.Moja gienia L3 która ma ,,prawie'' 1cm,potrafi luzem zabić i wchłonąć 1cm pinke,czyli troche większą od niego(to było po diecie przeciętymi poczwarkami much)
-
u mnie jest inaczej:
chroma 1,5 cm cialka zjada swierszcze ktore maja 2 cm - ale takie juz podaje zabite.
Uprawnienia umieszczania postów