Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Żabka

Mieszany widok

Gekonek
    Guest

Żabka

Czy moge dać samicy albopilosum L10 która ma ponad 6cm ciała żabkę(żabka ma 4cm ciałaka)? na marginesie pajaczek jest po komulacji 28.03.2005 i odtamtej pory nic nie jadł nie wiem dlaczego jeszcze jedno zabke złapałem na dworze

natalia_13
    Guest

Re: Żabka

Ja bym nie mogła dać żabki do jedzenia dla pająka czy dla kogos tam, jestem zbyt czuła ............................ Raczej możesz dać żabke jeżeli ona nie przekracza wielkości odwłoku pająka.

ponczos
    Guest

Możesz dać jej co tylko chcesz, ale po co ryzykować - może żabka ma jakieś "syfy" w sobie skoro była łapana na dworze, a nawet jeżeli nie to i tak bedziesz miał dużo smrodu i sprzątania.. Ja bym odpuścił żabce.. )

daf
    Guest

Z tym większe od odwłoka to reguła jest głupia. Ilu hodowców karmi ptaszniki pokarmem, który czasami jest 2xwiększy od odwłoku?

SHERON
    Guest

Dokładnie zgadzam sie z tobą daf ja sam tak karmie mam spinifera L4 i dostaje świerszcze wieksze od siebie o połowe i nie ma żadnych kłopotów z pożarciem.Ale żabe też bym odpuścił ze względy na dzisiejszy stan naszej przyrody.Cala jest pełna metali cięzkich i róznorakich pestycydów.

Shinigami
    Guest

pozatym, w Polsce chyba wszystkie zaby sa pod ochrona

TerrarystaTerrorysta
    Guest

Nie wszystkie. w koncu Polska jest powaznym eksporterem zab do Francji. Aczkolwiek mozliwe, ze ochrona jest, ale sezonowa.

natalia_13
    Guest

ale jeżeli ptasznik jest młody to tak musi być, a jak jest już dorodły to owszem pokarm może być większy

laska
    Guest

Nie musi być.Moja gienia L3 która ma ,,prawie'' 1cm,potrafi luzem zabić i wchłonąć 1cm pinke,czyli troche większą od niego(to było po diecie przeciętymi poczwarkami much)

KaMiL_15
    Guest

u mnie jest inaczej:

chroma 1,5 cm cialka zjada swierszcze ktore maja 2 cm - ale takie juz podaje zabite.

Uprawnienia umieszczania postów