Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: do postu : " mozna przekarmic pajaka? "

Baku
    Guest

Re: do postu : " mozna przekarmic pajaka? "

jakto nikt??:P

robert.p.
    Guest

Pająk zre i potem przestaje,jak moze sie przerzrec? Bez przesady.
    Co wy z tymi pająkami robicie.?Na tysiące moich pająków zaden nigdy nie pękł.

Baku
    Guest

a ile z woich pajączków dostaje papu 2 razy dziennie a jka niezje to pąłczesz i myślsz jak mu podać aby zjadł ??:]

to akurat są udokumentowane pprzypadki ze moze sie przejeść :]

Animal
    Guest

Ale bez przesady, pają to nie odkurzacz. To terrarysta odpowiada za zdrowie pająka, jeżeli terrarysta jest nieodpowiedzialny, w skrajnych przypadkach może to zaowocować powstaniem przpukliny odwłokowej. Jeśli opiekun traktuje zwierze jak odkurzacz do świerszczy itp. to według mnie jest po prostu zwykłym niekompetętnym hodowcą. W środowisku naturalnym pająk żadko natrafia na okazje gdy trafia mu sie tak dużo jedzenia jak pająkowi w niewoli. Oczywiście pająki same regulują swe potrzeby, działaj instynktownie. Jeśli wiedzą że są syte niejedzą. Czasem trafi sie pająk z zaburzeniami apetytu i już.

beer
    Guest

witam

Animal czy jezeli moj pajaczek mial przepukline to uwazasz ze jestem "zwykłym niekompetętnym hodowcą"?? cos mi sie wydaje ze sie troszke zagalopowales w swoim posciku !!

robert.p.
    Guest

No,byc może.Skoro to udokumentowane to pewnie masz racje.
    Moje dostają jesc tyle ile potrzeba,wiec pewnie dlatego nie pękają z obzarstwa.
    W kazdym razie nic takiego nigdy nie widziałem

Baku
    Guest

niedziwie sie :] masz zaduzo ich aby przekarmić :]

hmm co do tych " przepuklin ,,,

fakt jak pisałem jest udokumentowany ale nikt nie prowadził nad tym badań więc tak naprawde duzo o tym nie mozna powiedzieć . nie ma dowodu ze jedzenie jest motywatorem tego procesu ale jest napewno związane z jego ujawnianiem sie ( pająk moze mieć genetycznie osłabioną partie naskurka co czyni go wrazliwym - > jedzenie zwiększa ciśnienie - > słabsza partia nie wytrzymuje .. ) no ale jak mówiłem mało na ten temat wiadomo ,

słyszałem równierz o przypadku ze zapłodniona samica " pękła " pod naporem jaj , ale to nie jest potwierdzone info .

Uprawnienia umieszczania postów