-
Wielkość co do wylinki ..??
Witam
Zamierzam kupic sobie ptasznika a mianowicie metalicznego lub chinskiego rozowego (lub wielobarwnego).Zastanawiam sie tylko jak to jest z wylinkami i z dlugoscia...chodzi o to ,że np ile cm bedzie mial L1 a ile L3 (chodzi mi o te gatunki co wymienilem).Oczywiscie dlugosc podajcie w ok
Pozdrawiam i thx z gory za odp
-
Re: Wielkość co do wylinki ..??
To zalezy od warunkow w jakich sa trzymane pajaczki. Kazdy jest rozny, chociaz na poczatku te rozmiary nie odbiegaja zbytnio od siebie.
Zobacz stronke http://free.boo.pl/, gdzie masz podane wymiary ptasznikow podawane przez hodowcow.
-
Podobno Avicularie łatwo padają wiec lepiej kup coś wytrzymalszego na pierwszego pająką. Chyba ci chodzi o ptasznika chilijskiego a nie chińskiego :P.
-
Matmike napisał(a):
> chinskiego rozowego
Polskie nazwy są fajne, oplułem monitor herbatą ze śmiechu po czym zastanawiam sie co to jest?
-
Szukaj chinskiego rozowego, a jak znajdziesz, to daj znac ))
A tak na serio: podejrzewam, ze chodzilo ci o "chilijskiego rozowego". Czyli Grammostola rosea. I prosze was, uzywajmy nazw lacinskich, bo potem wychodzi taka szopka i nabijanie sie z biednego poczatkujacego, ktory nie ma pojecia, o co chodzi... Jako pierwszego z tyvh dwoch zdecydowanie polecam naziemna G. rosea.
-
Dzieki Awikularia A z drugiej strony to zaluzmy ,że kupie tego G.Rose....to jak bede go mial w pomieszczeniu 26 stopni w dzien a 23 w nocy i codziennie lekko spryskiwal to kiedy i ile wylinke mi spusci...aha do ilu wylinek bedzie mial ok 2-3cm ?
Z gory thx i pozdrawiam
-
a ja jak zobaczylem nazwy "wielobarwny itd" to nie wiedzialem o co chodzi a nie lepiej chromatopelme na początek !! lub brachypelme jakąś.
-
Tzn jesli chodzi mi o pajak to najbardziej chce takiego co nie kasa i wloskow nie wyczesuje
-
OK do ktorej wylinki ptasznik (zaluzmy kedzior) bedzie mial ok 2-3 cm ?
-
kędzior około 6-7 (jeśli chodzi ci o wielkość samego ciała)
Uprawnienia umieszczania postów