Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wielkość co do wylinki ..??

Matmike
    Guest

Wielkość co do wylinki ..??

Witam
    Zamierzam kupic sobie ptasznika a mianowicie metalicznego lub chinskiego rozowego (lub wielobarwnego).Zastanawiam sie tylko jak to jest z wylinkami i z dlugoscia...chodzi o to ,że np ile cm bedzie mial L1 a ile L3 (chodzi mi o te gatunki co wymienilem).Oczywiscie dlugosc podajcie w ok

Pozdrawiam i thx z gory za odp

Tomo
    Guest

Re: Wielkość co do wylinki ..??

To zalezy od warunkow w jakich sa trzymane pajaczki. Kazdy jest rozny, chociaz na poczatku te rozmiary nie odbiegaja zbytnio od siebie.

Zobacz stronke http://free.boo.pl/, gdzie masz podane wymiary ptasznikow podawane przez hodowcow.

SD AS
    Guest

Podobno Avicularie łatwo padają wiec lepiej kup coś wytrzymalszego na pierwszego pająką. Chyba ci chodzi o ptasznika chilijskiego a nie chińskiego :P.

Mysza1983
    Guest

Matmike napisał(a):

> chinskiego rozowego

Polskie nazwy są fajne, oplułem monitor herbatą ze śmiechu po czym zastanawiam sie co to jest?

Awikularia
    Guest

Szukaj chinskiego rozowego, a jak znajdziesz, to daj znac ))

A tak na serio: podejrzewam, ze chodzilo ci o "chilijskiego rozowego". Czyli Grammostola rosea. I prosze was, uzywajmy nazw lacinskich, bo potem wychodzi taka szopka i nabijanie sie z biednego poczatkujacego, ktory nie ma pojecia, o co chodzi... Jako pierwszego z tyvh dwoch zdecydowanie polecam naziemna G. rosea.

Matmike
    Guest

Dzieki Awikularia A z drugiej strony to zaluzmy ,że kupie tego G.Rose....to jak bede go mial w pomieszczeniu 26 stopni w dzien a 23 w nocy i codziennie lekko spryskiwal to kiedy i ile wylinke mi spusci...aha do ilu wylinek bedzie mial ok 2-3cm ?

Z gory thx i pozdrawiam

leviatan
    Guest

a ja jak zobaczylem nazwy "wielobarwny itd" to nie wiedzialem o co chodzi a nie lepiej chromatopelme na początek !! lub brachypelme jakąś.

Matmike
    Guest

Tzn jesli chodzi mi o pajak to najbardziej chce takiego co nie kasa i wloskow nie wyczesuje

Matmike
    Guest

OK do ktorej wylinki ptasznik (zaluzmy kedzior) bedzie mial ok 2-3 cm ?

Jimbo
    Guest

kędzior około 6-7 (jeśli chodzi ci o wielkość samego ciała)

Uprawnienia umieszczania postów