-
referat o jadowitych gatunkach
mam do przygotowania na biologie ustna wypowiedz o wystepowanie, najbardziej jadowite gatunki, jak sie na nie natknac, jak dziala jad ogolnie, jakie to zagrozenie dla czlowieka, jak sie ustrzegac tego... j
podpowiedzcie mi cos
jakie a typy jadow pajakow itp
z gory dziekuje
-
Re: problem ..ratunku!!!!!!!
poszukaj w archiwum gdzies byly objawy ugryzienia murinusa, tylko nie pamietam czy tu czy w przykrych wypadkach (chyba tak, kurde zapomnialem czy to tak szlo :])
-
przykre doswiadczenia, sprawdzilem <lol>
-
do załącznika - na dole w tym długim tekscie masz przytoczone te literki co są na wykresie i są tam wytłumaczone. czyli taka legenda do wykresu
Dodatkowo poszukaj w archiwum:
http://terrarium.com.pl/forum/search.php?f=16
używa się jak wyszukiwarkę :P
jest tam dużo takich informacji, napewno coś znajdziesz, szukałem w zakłądkach na kompie strony z onetu gdzie było dokładnie opisane jaki jad mają ptaszniki - ich poszczególne gatunki, rodziny itd.
może ty będziesz miał więcej szczęścia i znajdziessz, obiecuje ze jak jeszcze gdzieś to wygrzebe to napewno tutaj umieszcze
P.S. - tą tabelke z załacznika moge ci podesłać na mail wyraźniejszą. tylko mi podaj adres. bo z ej się nieda zabardzo coś odczytac :P
-
-
Na www.nadrzewne.com byl opis ukaszen stromatopelmy, tylko ze nie panietam dokladnie gdzie:P
Generalnie na ty serwisie jest duzo o jadach.
-
Pajac.
Wpisuj po kolei w wyszukiwarce:
- hialurynidazy
- Hexathelidae
- Phoneutria
- Loxosceles reclusa
- clostridium
I inne takie. Mysle, ze znajdziesz duzo potrzebnych informacji. Gdybys jednak naprawde nie znalazl, to sprobuje sam cos poszukac.
Pzdr.
-
chrzanu jak mozesz to mi tez podeslij
mój mejl tomekbike@vp.pl z góry fenx
-
Re: referat o jadowitych gatunkach
http://images.google.com/imgres?imgu...ng_en%26sa%3DG
taaa....długi link, ale jest kilka przypadków ukąszeń więc zamieszczam :]
-
Re: referat o jadowitych gatunkach
Uprawnienia umieszczania postów