-
Re: T.Blondi naprawde duży problem :/
masz daty wylinek blondi (co prawda dopiero od l3 bo wsześniejsze gdzieś wciołem)
5II-21III-8VI-9VIII-6XII-28III (samica)
-
no widzisz a ja czekam na wylinke od L1 2 miechy heh...
-
nie linieje bo nie ma ochoty - jak będzie gotowa to wylinieje.
Ja zawwsze byłem niski i rosłem wolniej niż rówieśnicy... I moja matka miała taki sam problem jak ty teraz.
Ale na pocieszenie powiem, że urosłem.
Więc np. następnym razem wylinieje szybciej - tzn. w któtzych odstępach czasu.
Ja miałem odwrotny problem - dorosła blondi wyliniała raz za razem (3 miechy ledwo minęły) - nawet nie zbrązowiała jeszcze.
Kurcze zauważyłem jedną rzecz: im bardziej staracie się komuś wyperswadować, że jego problem jest błacy, tym większa kłótnia/sfary na forum.
Tak więc: nie martw się - nie ma powodu, a reszta nie kłócić się, czy problem istotny, czy nie...
-
Jezeli czytales to chyba wiesz ze na szybkosc wylinek wplywa wysoka temperatura i obfite karmienie, wiec skoro spelniles te warunki to chyba nic wiecej zrobic nie mzoesz. Na jaka odpowiedz czekales ? Bo ja takich pytan najbardziej nie rozumiem, chyba nikt nie przyspieszy wylinki Twojego pajaka.
-
Dlatego zabija bo wie, ze bedzie przechodzic niedlugo linke i nieche miec nic w kolo co moglo byja uszkodzic. W naturze sama buduje sobie w dogodnum miejcu nore, czy wykorzystuje jakas dziuple u podatwy drzewa, lub inna kryjowke, zabezpiecza wodpowiedni sposob i ma luz. w terra gdzie ma okreslone pole manewru, a ty jej nonstop wrzucasz jakies barachlo (pokarm) -caly skomplikowny system endokrynowy, ktory steruje linka moze ulegac zaburzeniu, co moze posrednio lub bezposrednio wplywac na termin kolejnego linienia(zbyt duzy stres)!!!Jesli zabija i niezjada przestan ja karmic daj spokoj a napweno niedlugo wylinieje
Uprawnienia umieszczania postów