-
Re: Pająki a ich ceny
Jak ktoś ma dużo popularnych pająków to jakoś musi się tego przecież pozbyć...
A cena jest proporcjonalna do pająka. Są kędziory po 2-3zł ale są też Poecilotherie po 430 zł....
-
Ty Kloc nie walcz z wiatrakami i nie płacz nad rozlanym mlekiem bo to nic nie da. A tak poważnie popatrz na rynek psów. Niektóre są rozdawane za darmo, za niektóre trzeba zapłacić po kilka tysięcy.
-
ale z psami bylo tak od zawsze , a pajakami sie teraz kocioł robi
Ja tylko stwierdzam,ze sprzedawcy sami siebie wykańczają a co oni z tym zrobia to ich sprawa
Nie mam zamiaru z niczym walczyc bo mi to lotto
-
Sie poczeka, sie zobaczy. Spoko, rynek okrzepnie. Doświadczeni chodowcy przerzucą się na bardziej wymagające gatunki. A kędziorki - jak sprzedasz 800 sztuk po 2 czy 3 złote, to co nie wyjdziesz na swoje?
-
teraz nie sprzedasz kedziorkow po 2-3 zl , bo chodza po 1zł , roznica 100%
-
Zgadzam się całkowicie z Robertem. Wiem ile sprzedawałem pająków 2 latat temu, a ile teraz. Nie wiem wprawdzie czy jestem hodowcą czy handlarzem (często słyszę takie rozróżnienie, zwłaszcza na TCP) bowiem część gatunków rozmnażam, część kupuję. Ale sprzedaż w 3 miesiącach tego roku jest bardzo duża. I spadek cen ma na to decydujący wpływ. A co do albopilos po 1 zł. mam pytanie: kto ma do sprzedania w takiej cenie? Kupię każdą ilość. Niekiedy mam wrażenie, że ktoś przedaje na granicy opłacalności, ale to chyba jego sprawa, prawda? W końcu jeżeli dołoży do tego interesu to raczej zrezygnuje z handlu.
-
kloc roznica miedzynami jest taka ze ty siedzsz w tym zeby zarobic a ja bo to lubie zwykla roznica interesow twoim tokiem rozumowania to warto by bylo podniesc ceny telewizorow domow i chleba (oczywiscie jezeli ty bedziesz je sprzedawal)
"- zarabia mniej niz by mogl , więc tracą wszyscy." chyba wszyscy handlarze dzieki nizszym cena wiecej osob sie interesuje tym hobby
"obnizka cen oplaca sie ale do pewnego momentu po ktorym to juz sie nie oplaca" jezeli beda pochodzic z twojej chodowli to i tak bedzie sie oplacac
"Robercie stoisz chyba nie po tej stronie po ktorej powinienes ( albo tylko tak piszesz bo nie wypada inaczej w koncu klienci patrza)" mysle ze stoi po wlasciwej stronie czyli hodowcow do ktorych ty sie nie zaliczasz
-
Powiedz mi gdzie chodzą po 1 zł, chętnie kupię z 10 sztuk.
-
kedzior L1-L2
kedzior L2
kedzior (licytacja)
kedzior (licytacja)
kedzior L13
kedzior L3
kedzior L5-6
kedzior L5
moze i ceny nie sa super wysokie, ale nie widzialem ceny ponizej 5 zloty, wiec po co ta dyskusja, jak na allegro ludzie kupuja za 10 zloty to raczej rynek sie nie zalamiej jak jedna osoba sprzeda gdzies za 3 zlote
-
Ja nie widze zadnego problemu dla mnie jest lepiej kupic taniej pająka niz płacic za niegogo miljony.Na rynku jest coraz wiecej pająków co zwierza ilość zainteresowanych ludzi i zwiekrzenie populacji danego gatunku np. albopilosum. to ze są tanie to nie wina szybrzego pozbycia sie i konkuręcji sprzedawców tylko zwiękrzenie sie ilosci młodych pająków na rynku np. albopilosum jest dużo prawie karzdy zaczynał od tego pająka i niema problemu ze znalezieniem go dla tego jest tani. T.Blondi dopiero co ludzie zaczeli rozmnazac te pająki i sztuka kosztuje od 50-80zł jest trudny w chodowli wiec trudno go dostac a zwłaszcza dorosła sztuke i napewno jeszcze trudniej rozmnożyć go .Mała ilość narodzonych sztuk w kokonie tez przyczynia sie do ceny. Napewno za kilka lat bedzie tańszy i tego sie nie uniknie to normalna kolej żeczy wrzystko co nowe zawrze jest drogie. jedyna podwyszka moze być spowodowana kompletnym zakazem rozmnazania i chodowania pająków bez dokumentów urodzenia w niewoli czego nie chcemy.
Uprawnienia umieszczania postów