Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: domek dla boehmei

chonsu
    Guest

Re: domek dla boehmei

nie to jest taki mały plastikowy pojemniczek o sr 5cm i wys ok 3,5 kupilem go na gieldzie w swietochlowicach a wlesnie jak jestsmy juz przy pojemniczkach to mam pytanie a nie ma sesu robic nowego tematu

jesli bede robil terra to chce w pokrywie zrobić 2wyloty powietrza i nie wiem czy mam jeszcze robić jakies na sciankach czy to nie bedzie za bardzo wysuszac terra?? jednak jak jest mniej otworow to łatwiej utrzymac wilgoc. ok pozdroofki

macie moze jakies foty terrariow dla ptasznikow?? pozdro

ProfesYonalista
    Guest

nie rob za duzo bo bedzie sie suszyc terra

scur
    Guest

dwa wyloty, jakies srednicy???, ja mam podziurawioną zakrywkę na pojemnik na klisze jak sitko i jest dobrze, zawsze mozna zalepic :]

chonsu
    Guest

wiesz to sa takie plastiklowe wyloty jak sie kiedys w szafach kuchennych montowało jeśli chcesz moge Ci poslac maila z fotka to sobie zobczysz

ketnip
    Guest

zrób boczne żeby była odpowiednia cyrkulacja powietrza

chonsu
    Guest

myslalem nad tym ale czy to nie bedzie zabardzo wysyszac powietrza ?? to moze jeden tylot na pokrywie a drugi na ściance??

ketnip
    Guest

załącz zdjecie tutaj jak mozesz co to za wylot?

chonsu
    Guest

to jest cos takiego wylot ten ma srednice ok 4cm wiec doradzcie jak, w jakich miejscach i ile tego mam dac??

ketnip
    Guest

wiesz nie radze tego stosować, przez to pająk może wyjsc bez problemu, zastosuj jakąś siatkę albo blachę perforowaną, można kupić w sklepach metalowych

chonsu
    Guest

hm....jak by sie prezez to mogl przedostac jesli wsadzil bym go do tego terra jak byl by wiekszy jakies 4 5cm (razem z nogami)a wylot ten przykleil bym klejem jest jeszcze pewna opcja zeby to ladnie wygladalo bo blacha nie zabardzo mi sie podoba wiec tam jesli pokrywe bede mial a 1,5cm sklejki i wywierce dziure otwornica i od gory moge dac wlasnie ten wylot a od spodu przybic wlasnie ta blache ktora mi poleciles co o tym myslisz??

Uprawnienia umieszczania postów