Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: domek dla boehmei

chonsu
    Guest

domek dla boehmei

witam mam mala boehmei i chce jej wsadzic taki domek do poejmniczka ten domek zrobilem z pojemnika do jajek czy moge go umiescic u pajaka

thx i pozdrawiam

YaKiLLaK
    Guest

Re: domek dla boehmei

zbędne, jak bedzie chciała kryjówke to sobie coś wykopie....

chonsu
    Guest

tylko ze to jest maly pojemnik ma 5cm śr i jakies 35 wysokosci za ziemi tam jest jakis 1cm...wiec mysle ze raczej sobie nie wykopie....

Tomek_Nie
    Guest

niepotrzeba pajaczkowi ,,domka'' ale jesli chcesz to mozesz wrzucic mu taka kryjowke byle by niebyla z papieru

chonsu
    Guest

hm...no to ten pojemnik wlasnie jest chyba z papieru ale takiego sztywnego....a wiec odpada?? jak tak to dlaczego??

Tomek_Nie
    Guest

dlatego ze wilgoc go przesiaknie . zrob cos z plastiku moze byc np pudelko po kliszy przeciete na pol

TylerPL
    Guest

Nie dawaj jej kryjówki, to u nich zbędne. Moja ma od pół roku połówkę kokosa i 2 razy tylko była w środku, a przeważnie siedzi na niej... :P Więc na prawdę nie gmeraj tyle w jej "terrarium", tylko zostaw jej święty spokój. Wiem że jak zaczynałem przygodę z pająkami to też chciałem co chwila coś udoskonaliś w terrarium, ale to na prawdę zbędne. Pająki nie potrzebują aż takiej opieki. Jak za dużo będziesz grzebał w terra, to będzie się pająk stresował i wyczesywał włoski, a Boehmei z łysą dupą nie wygląda najlepiej! Moja przszła wylinkę kilka miesięcy temu i ma jeszcze piękne czarne włosy na odwłoku, bo jej nie przeszkadzam!

chonsu
    Guest

ok to spoko thx za odpowiedzi pozdrawiam

rastafaq
    Guest

jak ma 1cm ziemi to dosyp i wtedy nie ebdzie problemu z zakopaniem :]

scur
    Guest

w czy go trzymasz, bo z twojej wypowiedzi zrozumialem, ze w jakims papierowym czyms, ale nie wiem czy o to ci chodzilo. Dosyp jej/mu troche ziemi jak gdzies tutaj przeczytalem, ze dla malego pajaczka taki pojemnik jest jako domek i nie trzeba im nic wkladac. A pozatym, wejdzie ci i bedzie siedzial, a ty np. bedziesz chcial zeby wyszedl, pogrzebiesz mu zeby wyszedl, i skonczy sie na wyczesaniu wloskow, lub gdy bedzie akurat przechodzil wylinke, mozesz mu przeszkodzic i bedzie lipa. Narazie sie wstrzymaj.

I tak jak TylerPL, tez kombinowalem, a to jakis patyczek, a to galazka lub lupina po orzechu, ale lepiej jest jak nic nie ma w srodku

Uprawnienia umieszczania postów