Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Kopulacje

S m i t h
    Guest

Re: Kopulacje

Bravo dobro robota oby jak najwięcej takich postów

Awikularia
    Guest

No i ostatnia fotka - kopulacja Psalmopoeus cambridgei. Samiec spedzil z samica kilka dni, pajaki tłukły po nocach odnozami w szybe, budzac mnie i meza co jakis czas. Tez nie byl za mlody, ale z obu kokonow wyklulo sie okolo 50 pajaczkow.

Welpek
    Guest

Super opisy az milo sie czyta fotki tez bardzo fajne najbardziej mi sie podobala para tapinauchenius elenae SUPER

Awikularia
    Guest

WYJAŚNIENIE

Widze, ze tosik (a pewnie inni uzytkownicy tez) maja troche wypaczone o mnie zdanie. Zatem wyjasniam: pajakami zajmuje sie od okolo 6 lat, od mniej wiecej 4 lat je rozmnazam. Aparat fot. mam zas dopiero od poltora roku. Zdjecia tu przedstawione (i inne, ktore tutaj zamieszczam) pochodza wlasnie z tego okresu - od listopada 2003 do marca 2005. Dlatego nie mam np. zdjec z kopulacji P. cancerides cancerides, B. vagans, czy L. difficilis. Nie mam tez zdjec z kopulacji, ktore byly np. 2 tyg. temu, bo mi calkiem zdechł aparat.

Oczywiscie zdjecia pochodza z roznego czasu - to, ze je przedstawilam w jednym poscie nie oznacza automatycznie, ze pajaki kopulowaly jednoczesnie w tym samym czasie. Dokladne daty i obserwacje zamieszczone sa w moim profilu.

Tak wiec nie wszystkie przedstawione na zdjeciach samice beda mialy kokony. Ba! W ogole nie musza ich miec - to zalezy od nich. Czesc z nich juz miala mlode i mam spore maluchy, czesc nie zlozyla kokonow a wyliniala, a na czesc kokonow czekam.

Tak wiec nie jestem gwiazda ani superman, to jest wielomiesieczna dokumentacja.

Pozdrawiam

chrzanu
    Guest

no fotki ładne wyraźne i ciekawe opisy do nich, szkoda ze tyle kokonów się straciło.
    szkoda ze u irmini fotka taka troche bez "głównego" aktu bo to mój ulubiony pajączek
    a najlepsza fotka to Tapinauchenius elenae - dość nietypowa pozycja :]

OmeN
    Guest

Awikularia chyle czoła przed Tobą, dosyć że zdjecia zajebis... bo jeszcze uchwycone najciekawsze momenty!! Oby tak dalej ^^ GooD WoRk

tosik
    Guest

Awi będziesz sprzedawać mlode p.pulcher chodzi mi o maly hurt ps.pulcher jeżeli bedzie kokon i wykluja sie młode ?? jak cena byla by atrakcyjne bardzo chetnie wezme :]

Awikularia
    Guest

Nigdy nie dziele skory na niedzwiedziu, tosiku.

Samael_
    Guest

Hmmm jak dla mnie miazga to zdjecie :].Piekna kopulacja T.elenae :].Szkoda ,ze nie moglem obejrzec tego na zywca

werni
    Guest

To ja przy okazji podłączę się do tematu - w rolach głównych parka G.rosea:

Na efekty cierpliwie czekam od wakacji.

Uprawnienia umieszczania postów