-
Re: Kopulacje
Bravo dobro robota oby jak najwięcej takich postów
-
No i ostatnia fotka - kopulacja Psalmopoeus cambridgei. Samiec spedzil z samica kilka dni, pajaki tłukły po nocach odnozami w szybe, budzac mnie i meza co jakis czas. Tez nie byl za mlody, ale z obu kokonow wyklulo sie okolo 50 pajaczkow.
-
Super opisy az milo sie czyta fotki tez bardzo fajne najbardziej mi sie podobala para tapinauchenius elenae SUPER
-
WYJAŚNIENIE
Widze, ze tosik (a pewnie inni uzytkownicy tez) maja troche wypaczone o mnie zdanie. Zatem wyjasniam: pajakami zajmuje sie od okolo 6 lat, od mniej wiecej 4 lat je rozmnazam. Aparat fot. mam zas dopiero od poltora roku. Zdjecia tu przedstawione (i inne, ktore tutaj zamieszczam) pochodza wlasnie z tego okresu - od listopada 2003 do marca 2005. Dlatego nie mam np. zdjec z kopulacji P. cancerides cancerides, B. vagans, czy L. difficilis. Nie mam tez zdjec z kopulacji, ktore byly np. 2 tyg. temu, bo mi calkiem zdechł aparat.
Oczywiscie zdjecia pochodza z roznego czasu - to, ze je przedstawilam w jednym poscie nie oznacza automatycznie, ze pajaki kopulowaly jednoczesnie w tym samym czasie. Dokladne daty i obserwacje zamieszczone sa w moim profilu.
Tak wiec nie wszystkie przedstawione na zdjeciach samice beda mialy kokony. Ba! W ogole nie musza ich miec - to zalezy od nich. Czesc z nich juz miala mlode i mam spore maluchy, czesc nie zlozyla kokonow a wyliniala, a na czesc kokonow czekam.
Tak wiec nie jestem gwiazda ani superman, to jest wielomiesieczna dokumentacja.
Pozdrawiam
-
no fotki ładne wyraźne i ciekawe opisy do nich, szkoda ze tyle kokonów się straciło.
szkoda ze u irmini fotka taka troche bez "głównego" aktu bo to mój ulubiony pajączek
a najlepsza fotka to Tapinauchenius elenae - dość nietypowa pozycja :]
-
Awikularia chyle czoła przed Tobą, dosyć że zdjecia zajebis... bo jeszcze uchwycone najciekawsze momenty!! Oby tak dalej ^^ GooD WoRk
-
Awi będziesz sprzedawać mlode p.pulcher chodzi mi o maly hurt ps.pulcher jeżeli bedzie kokon i wykluja sie młode ?? jak cena byla by atrakcyjne bardzo chetnie wezme :]
-
Nigdy nie dziele skory na niedzwiedziu, tosiku.
-
Hmmm jak dla mnie miazga to zdjecie :].Piekna kopulacja T.elenae :].Szkoda ,ze nie moglem obejrzec tego na zywca
-
Uprawnienia umieszczania postów