-
Lasiodora Parahybana L1 - ucieczka
Dzis rano zagladalem do swojej hodowli i zauwazylem ze nie ma mojej parahybany L1, wczoraj o godzinie 23 jeszcze byla. Porozstawialem 8 pojemniczkow po calym pokoju. Jak myslicie. Jest sens czekac czy juz moge zrezygnowac i zakonczyc poszukiwania ?
Pozdro...
-
Re: Lasiodora Parahybana L1 - ucieczka
Będzie ciężko, ale ...... musisz szukać. Jak wyszła ??? Z jakiego pojemniczka nawiała i którędy ???!!!!
Jednak mam dobrą metodę na swoje "przedszkole"!!! Pojemniczki po kliszach i na mocz trzymam dodatkowo w małym faunabox'ie...
-
Sądze że są małe szanse na znalezienie pajączka gdyż jest to L1 i jest to malutki i słaby pajączek.Jednak nie rezygnuj może znajdziesz.Ja podbnie jak kolega czymam przedszkole w faunaboxie w pojemniczkach.
-
No byla to moja wina. Zwial przez dziury ktore zrobilem na pokrywce od pojemnika na mocz. Nie sa one znowu tak duze. Pozostale pajaki L1, L2 tez siedza w takim pojemniku i jakos uciekac/wyjsc im sie nie chce. Teraz dziury w kazdym pudelku zakleilem tasma klejaca i na bocznych sciankach porobilem malutkie dziureczki. Pozdrawiam.
-
No zobaczymy co z tego bedzie. Poczymam pojemniczki z tydzien, codziennie bede sprawdzal. Jak nie wyjdzie nic z tego to niestety... Moze znajdzie sie za 2 lata, wyjdzie zza szafy taki wielki :P
-
Znalazl sie ))) Chyba brakowalo mu plci przeciwnej czyli mnie i okazalo sie ze spal razem ze mna :P Znalazlem go pod kordla :P Pozdrawiam wszyskich.
-
piszesz że nie twoje wina, a czyja?, zrobiłes za duże otwory wentylacyjne, a tak wogóle to parahybany są skłonne do ucieczek
-
Ketnip ale ja napisalem "No byla to moja wina" Przeczytaj jeszcze raz
-
Ale Matt_ns podziwiam twoj wzrok. Taka malutka mroweczke dojzales:P Przeciez parahybanka ma z 0,5 cm L1... I jej nie rozgniotles!
Pozatym co jak co, ale takiego maluszka bym w pissbox'ie nie trzymal...
-
sorry Matt_ns, faktycznie źle przeczytałem, moja wina, pozdrówka
Uprawnienia umieszczania postów