-
(Ucieczka i powrót) poecilotheria rufilata
No więc jak w temacie. Drugi dzień świąt upłynął mi na jeździe rowerem (jeżdzie, hehe - można tak powiedzięć...), a następnie na przesuwaniu mebli.
Przyjechałem do domu i postanowiłem nakarmić pająki. A tu nie ma rufilaty- taka z L7...
Wyliniała i przecisnęła się przez szparę tak z 2 mm - gdybym nie widział, to NIGDY bym nie uwierzył.
No i myślę, kurcze co zrobić. Matka z nadciśnieniem i problemem z sercem obok, eeeeh.
Plan był taki: co w moim pokoju zostaje - reszta chaty - oprysk Raidem - mniejsza z pająkiem...
Po 30 min poszukiwań się znalazła....
Piszę ku przestrodze...
-
Re: (Ucieczka i powrót) poecilotheria rufilata
mógłbyś napisać jakieśszczegóły :| bo taki temat to za dużo nie wnosi ...
-
Jestem tylko ciekaw jak tak L7 mógł przeleźć przez szparę 2mm.... :P
-
Jak byl swiezo po wylince to mozliwe.
-
przez 2mm moze by przepchal noge...
-
Nie rozsmieszaj mnie... Przez 2mm dziure to z ledwoscia maczniak przejdzie...
-
W sumie to nie chiało mi się wczoraj śmiać.
Sam bym nie uwierzył, gdybym nie zobaczył. Kurde, historii sciencie-fiction mi się nie chce wymyślać.
Szkoda, że nie mam aparatu - jedyną szczeliną w tamtym terrarium jest szpara między szybami (boczną i górną) - wydawało mi się niemożliwe, zeby pająk nawiał tamtędy. Jak wkładałem tam pająka nie miałem wątpliwośći, że terrarium jest OK.
Temat wnosi niewiele, chciałem tylko zgodnie z zasadą, ze lepiej uczyć się na cudzych błędach - powiedzieć innym, że niespodzianki się zdarzają a poecilotherie się spłaszczają. A co powiedzie na wieeelką fasciatę - odwłok tak z 4 cm średnicy wchodzącą do swojej nory przez centymetrową szczelinę??
Zaobserwowałem to kilkakrotnie - jakby się zasysała....
-
Moze podniosla szybke od terra? Zdarzaly sie takie przypadki oraz jest to bardziej prawdopodobne niz ze nawiala przez 2mm szpare.
-
NIE, kurde napradę nawiała przez tą szparę - szybka się nie podnosi - jest ciasno w prowadnicach - to terra dla poe - konstruowałem z głową (tak mi się wydawało)
-
a widziales sam moment wychodzenia przez dziurke ;p ?
Uprawnienia umieszczania postów