Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Prosze szybko o opowiedz

Gekonek
    Guest

Prosze szybko o opowiedz

kilka dni temu włożylem do P. cambridgei pojemnik z wodą dziś patrzę a tu w tym pojemniku w wodzie jest pełno małutkich robaków maja kolor brązowy i jeszcze tatrzę a tu jeszcze szczypawka była w terra czy mogą one zagrozić pajakowi.
    Dzięki za odp.

pozdr.

vendetta
    Guest

Re: Prosze szybko o opowiedz

Polecam dla pewnosci wymienic jednak torf itd. i ograniczyc wilgotnośc aha nie zapomnij dokładnie wymyć pojemnika(terra) pozdrawiam.

popekjr
    Guest

zrob jak vendetta mowi

tosik
    Guest

To roztocza a szczypawka z kąd sie wzięla ??

ir3k
    Guest

wymiana torfu, wymycie pojemnika, wygotownie wystroju, co tam masz i powinno być ok

Grażynka
    Guest

a ja dodam jeszcze ze woda pająkom jest zbędna ... moje nigdy nie mialy i nigdy nic im nie było.....szczypawka może azgrozić jeśli pająk jest mały a te robaczki.......hmmm to raczj nie roztocza roztocza sa biale no chyba ze to jaiśinny gatunek...nie wiem co to moze być

Maniak
    Guest

Szczypawka może zagrozić czy pająk jest mniejszy czy większy - szczypce u niej służą do obrony i to bardzo skutecznie. Dziabnie ci go w odwłok i będzie zonk. Lepiej ją usuń.

Andros
    Guest

wywal cały szajs (oczywiście oprucz pająka :-) i zrób wszystko na nowo i będzie ok.

PrzemekB
    Guest

czy ja wiem Grazynka czy zbedna...małym pająkom owszem. Ale dorosłe osobniki dobrze jak mają pojemnik z wodą,on utrzymuje wilgotnosc, i nie musisz tak czesto nawilzac podloza.

Gekonek
    Guest

pajączek jest duży po 8 wylince i dzięki za odp już wszytko wymieniłem

Uprawnienia umieszczania postów