-
Prosze szybko o opowiedz
kilka dni temu włożylem do P. cambridgei pojemnik z wodą dziś patrzę a tu w tym pojemniku w wodzie jest pełno małutkich robaków maja kolor brązowy i jeszcze tatrzę a tu jeszcze szczypawka była w terra czy mogą one zagrozić pajakowi.
Dzięki za odp.
pozdr.
-
Re: Prosze szybko o opowiedz
Polecam dla pewnosci wymienic jednak torf itd. i ograniczyc wilgotnośc aha nie zapomnij dokładnie wymyć pojemnika(terra) pozdrawiam.
-
-
To roztocza a szczypawka z kąd sie wzięla ??
-
wymiana torfu, wymycie pojemnika, wygotownie wystroju, co tam masz i powinno być ok
-
a ja dodam jeszcze ze woda pająkom jest zbędna ... moje nigdy nie mialy i nigdy nic im nie było.....szczypawka może azgrozić jeśli pająk jest mały a te robaczki.......hmmm to raczj nie roztocza roztocza sa biale no chyba ze to jaiśinny gatunek...nie wiem co to moze być
-
Szczypawka może zagrozić czy pająk jest mniejszy czy większy - szczypce u niej służą do obrony i to bardzo skutecznie. Dziabnie ci go w odwłok i będzie zonk. Lepiej ją usuń.
-
wywal cały szajs (oczywiście oprucz pająka :-) i zrób wszystko na nowo i będzie ok.
-
czy ja wiem Grazynka czy zbedna...małym pająkom owszem. Ale dorosłe osobniki dobrze jak mają pojemnik z wodą,on utrzymuje wilgotnosc, i nie musisz tak czesto nawilzac podloza.
-
pajączek jest duży po 8 wylince i dzięki za odp już wszytko wymieniłem
Uprawnienia umieszczania postów