-
Re: polski pajączek-ale jaki?
Takiego samego znalazłem parę dni temu u mnie na balkonie. To skakun arlekinowy, tak jak mówią poprzednicy. Już kilka razy znajdowałem je na osiedlu, fajny pajączek Mojemu boehmei też się podobał. Nie zlinczujcie mnie tylko.
-
o Jimbo jak mogłes takiego fajnego skakunka.....
-
No troszkę żal mi go było, ale akurat nie miałem mączników ani niczego innego, a mój mały boehmejek kilka dni już nie jadł, więc zdecydowałem się, go wrzucić. Zresztą szczerze powiedziawszy to nie wiem, czy go chapnął.
-
No wlasnie jak mogles. Po pierwsze etka hodowcy pajakow:P a po drugie to juz nie raz byly takie przypadki ze ktos karmil swojego ptasznika (a raczej probowal karmic...) naszym krajowym jakims gatunkiem pajaka, po czym nasepnego ranka znajdywal w pojemniczku tegoz ze pajaka z ptasznikiem osieciowanym i nadgrzyzionym... Takze ostroznie. Lepiej juz zeby ptasznik nie jadl z tydzien i dac mu cos co go nie zabije:P
-
To są mity SDY. Już nie raz karmiłem polskimi pajączkami. Większość z nich poluje używając sieci i nie ma szans w starciu ptasznikiem, uwierz mi. Dziesiątki razy karmiłem rodzimymi pajączkami. Krzyżakami, kątnikami i mnóstwem innych. Oczywiście trzeba zachować proporcje. Nie można dać pajączkowi po pierwszej wylince 3 razy większego krzyżaka.
Uprawnienia umieszczania postów