Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Regalis?Spinifer??

mispushupek
    Guest

Re: Regalis?Spinifer??

spisz testament ;p

ProfesYonalista
    Guest

chyba troche przesadzacie....
    Pająki są nieszkodliwe jak tylko sie wlasciwie z nimi obchodzi....
    Przeciez nikt chyba nie bedzie bral ich na rece....
    Ja w ogole z moimi pajakami robie tyle ze otwieram faunabos/pudelko/terrarium spryskuje wodą wrzucam zarcie wyrzucam resztki i tyle .. w tym czasie zwykle pajak nie ma szans mnie dziabnąć ...

W ogole takie myslenie : " masz pajaczki dopiero pol roku wiec nie ryzykuj " to glupota , trzeba tylko zachowac ostroznosc a pozniej to juz rutyna ,jak tylko kupujesz w media markt to dasz rade ....

Ja gdy kupilem swoją pierwszą poecilotherię to kupilem specjalnie faunabox bo sie balem trzymac jej w terra uwazajac ze to bezpieczniejsza wersja , w ogole przesadzalem chyba z ta ostroznoscia...To byly czasy

Wszystko zalezy od podejscia , moze jak boisz sie vagansow to najpierw oswój sie z nimi a pozniej probuj z czyms innym .

Tomo
    Guest

Weż tego który ci osobiście się bardziej podoba. Murinusa mozesz miec za o wiele mniejsza cene i oszczedzic rowniez na wielkosci terra, ale ja osobiscie uwazam ze poecilotherie sa jednymi z ladniejszych pajakow i sa swietne do obserwacji, wiec polecam regalisa.
    Nie patrz na to ktory gatunek jest agresywniejszy, bo to jest zalezne od cech indywidualnych kazdego pajaka.

rastafaq
    Guest

Polecam regalis, czesciej bedziesz go widział bo sie nie zamelinuje w gnieździe w przeciwieństwie do spinifera, mam obydwa te pajaki i żaden nie sprawia mi problemów.
    I tak jak mowi ProfesYonalista nie ma zadnego określonego stażu który musisz mieć żeby kupić agresywniejszego pajunka, ja na to nigdy nie patrzylem, po miesiacu czy dwóch hodowli kupilem sobie Ceratogyrusa później Stromatopelme i od tej pory nie patrzylem na to czy agresywny czy nie, jak bedziesz rozważny to z każdym dasz sobie radę.A czy taki jesteś czy nie ,najlepiej odpowiedz sobie sam.

Atrax
    Guest

Amen.
    Jezeli nie jestes idiota, to nie jest wazne, jaki gatunek bedziesz hodowal. Ja rowniez polecam Poecilotherie. Od kad zbudowalem mojej nowe terrarium, od tad praktycznie non stop ja widze.
    A z ta agresja to troche przesada. No moze moj murinus sie troche rzuca przy sprzataniu, ale nigdy nie mialem z nim problemow. Haplopelma tez jest grzeczna.

Wszystko zalezy od Twojego podejscia i jezeli zdecydowales sie na takie pajaki, to pewnie juz rozwazyles za i przeciw Bierz regalis, ladniejsza (IMO).

Krycha.k15
    Guest

dokładnie co powiedzieli moi przedmówcy

A to ze tak sie mowi o Murinusach i Poecilothariach to przed poczatkujacymi ktorzy kupoja pajaka
    bo ładnie wyglada albo ma ładny wzorek na odwłoku:P

natomiast jezeli wiesz do czego mogą byc zdolne oba te gatunki.
    i zdajesz sobie z tego doskonale sprawe to ty juz sam osobiscie zadbasz o swoje i wspołmieszkancow bezpieczenstwo.

To jest moje zdanieDDD

Pozdrawiam
    Krystian

Tomo
    Guest

Wnisek z tych wszystkich postów jest jeden:
    IDZ I KUP REGALISA, IDZ I KUP REGALISA !
    A jeśli nie regalisa to proponuje o wiele ładniejszą według mnie Ornate

Uprawnienia umieszczania postów