-
Regalis?Spinifer??
Doradzcie mi którego z tych pająków lepiej kupić, bo dopiero chce zacząc z agresorkami tego typu. Narazie miałem doczynienia z agresorkami z gat. B.vagans i P.cambridgei i szlo mi calkiem niezle, i niewiem z ktorym z pajakiem łatwiej mi pójdzie.
Jakby ktoś się czepiał do nazwy spinifer podam nazwe inną Pterinochilus Murinus(red form)
-
Re: Regalis?Spinifer??
Oba z wymienionych są mocno jadowite,szybkie (z tym ze regalis wydaje sie byc szybszym ptasznikiem)a z ta agresywnoscia to bywa roznie i mimo ze regalis nie nalezy do agresorkow to mozesz trafic na niezlego szatana.I wtedy moze byc ciezko:]Ale jak zachowasz maximum ostroznosci to napewno dasz sobie rade:]]].Ja swoj glos oddam na regalis...
-
ty nieporywaj sie na to uwierz mi kup sobie niewiem ale nieporywaj sie na to
-
B.vagans i P.cambridgei to agresory???
na poczatek polecilbym Ci murinusa
-
no cambri byl agresor przy przekladaniu a jak vagansa przekladalem do terra to sie wyczesal i 2 razy skoczyl na pensete i probowal uciekac
-
To masz straszne doświadczenia jak chcesz się bawić w hodowanie murinuska lub pocki to musisz się przygotować na coś o wiele gorszego. Murinus napewno będzie żucał na wszystko i z moich doświadczeń wynika że jest doś szybki ale jak bedze siedział w gnieździe i niebędziesz go ruszał to raczej będzeisz miał spokój i bez stresu. Pocka natomiast niepowinna być agressive ale jest strasznie szybka i mocno jadowita.
Wybrał bym murinuska
-
Wiesz jak chcesz coś z agrsorów to crawshayi(nie jest taki szybki) lub C.darlingi(dość szybki, ale nie taki agresywny).
-
koleś masz pajaki dopiero pół roku ..... odpuść sobie narazie murinusy i poecilotherie ... jest tyle ładnych pajaków .... no ale to twój wybór ja na twoim miejscu narazie bym sobie odpuścił .... a doświadczenie masz naprawde ogrmne raz pajak próbował Ci uciec raz sie wyczesał i 2 razy skoczyła na pensete ... murinus i regalis to duzo wyższa szkola jazdy niź vagans.... ale zrobisz jak chcesz
-
Regalis jest o wiele mniej agresywny niz murinus. Moja samica regalisa jest zupelnie nie agresywna, ale mimo tego trzeba byc ostroznym w "pracach" codziennych przy tym pajaczku, ze wzgledu na jego diabelski jad, no i szybkosc. Natomiast moj murinusek jak tylko otworze mu box, to wylatuje z gniazda i juz przygotowuje sie do ataku na intruza. Ja bym stawial na regalisa. Nie wiadomo tez na jakie osobniki trafisz, bo regaliski w pewnych przypadkach zapewne moga byc gorsze od murinuskow, jezeli chodzi o agresywnosc. Jezeli nie bedziesz pajaka nekal kijkiem co 5 minut, stworzysz mu kryjowke, to napewno bedzie mialo to pozytywny wplyw na jego charakterek. Jezeli naprawde radzisz sobie z cambridgei'em to jak sie postarasz to powinienes dac sobie rade z regalisem, tylko musisz do tego podejsc powaznie. Jady tych obu gat. sa mocne i nalezy uzywac rekawiczek ( najlepiej z grubej skory ) przy tych pajaczkach, no i oczywiscie dlugiej pensety.
Zycze Ci powodzenia w hodowli i zachowania pelnego bezpieczenstwa
Pozdr
-
Ja bym wziol jednak spinifera ale uważaj.
Uprawnienia umieszczania postów