-
N. Coloratovillosus i pudełko po swierszczach(L5)
Witam mam pytanie czy dobrym pomysłem jest przełozenia Nhandu Coloratovillosusa po L5 do pojemnika po swierszczach..?Z góry wszystkim dzięki za odpowiedzei.Pozdro Do tej pory trzymam do właśnie w takim pudełku na mocz i wydaje mi iśe że jest mu troche ciasno i przydałabymu się jakaś kryjówka, to dobry pomysł
-
Re: N. Coloratovillosus i pudełko po swierszczach(L5)
Wydaje mi się, że to odpowiedni moment na przełożenie.
-
-
-
Zalezy w jakim pojemniku byly trzymane swierszcze :>. Ja trzymam je np. w najwiekszym faunaboxie, jaki znalazlam w sklepie - a to dla pajaka po 5 wyl. moze byc ciut za wielkie ))).
Pewnie, ze mozesz pajaka przelozyc. Jezeli tylko wydaje ci sie, ze juz wyrasta ze swojego lokum, to go przeprowadzaj bez zbednych pytan - a tak na marginesie, lepiej go przelozyc, kiedy ma jeszcze troche luzu i swobodnie łazi po pudelku, niz wtedy, kiedy odnozami dotyka wszystkich scianek.
-
smialo przekladaj jezeli uwazasz ze jest juz za duzy to przekladaj i nawet sie nie zastanawiaj nad tym
-
spoko stary, przekładaj śmiało... ja swoją Coloratovillosus (L5) trzymam w litrowym pojemniku na sałatki i ma sie w nim bardzo dobrze ;]
Uprawnienia umieszczania postów