Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Jadowite węże, hodować czy nie?

Re: Jadowite węże, hodować czy nie?

Dobermany też są niebezpiezpieczne. Lotnicy za niebezpieczne uważają golębie ponieważ powodują wiele wypadków lotniczych w których giną niewinni ludzie. Może dyr. zoo dostal kiedyś ogonem od dużego legwana.

To my decydujemy co jest niebezpieczne a co nie -jak również za nas decyduje "los" czy jak kto woli szczeście lub przeznaczenie.

dr Robert
    Guest

Jeżeli dobermany w istocie powodują wiele poważnych czy śmiertelnych ugryzień to ich hodowla powinna być zakazana. Ale chyba tak nie jest bo z tego co wiem ani np. w Wielkiej Brytanii ani we Francji nie są zakazane w odróżnieniu od kilku innych ras psów. Aby gołębie nie powodowały wypadków lotniczych na lotniskach trzyma się sokoły. Tak więc czy to w formie całkowitego zakazu czy innych sposobów szuka się metod zapobiegania nieszczęściom. Według koncepcji noradarlinga w ogóle życie jest niebezpieczne, a w związku z tym, jak rozumiem nie należy w ogóle próbować zapobiegać nieszczęściom. Ograniczenia mające na celu zapobieganiu tymże nieszczęściom dotyczą wszelkich sfer życia. Tutaj natomiast wolałbym aby skupić się jednak na sprawie gatunków terrarystycznych jadowitych, czy tez szerzej, niebezpiecznych a nie na wszystkich niebezpieczeństwach tego świata.

Cześ
    Guest

Noradarling, juz mi prosze nie wyskakuj z ubermunschen przy porownywaniu naukowcow z zapalencami, bo chce mi sie smiac.
    A co do cyrkow, to nie podobaja mi sie np. metody tresury i warunki w ktorych trzymane sa zwierzeta. Ty ich najprawdopodobniej nie znasz, dlatego sadzisz, ze poprzewracalo mi sie w glowie. Jakie to przemyslane.
    Koniec dyskusji z mojej strony.

No ok.

Powiedzmy że zrobi się listę węży lub pająków które nie mogą być hodowane w warunkach domowych.

Ale po co -przecież wyrażnie "stoi" że nie wolno hodować zwierząt jadowitych.

Kto się podpisze pod tym iż wolno trzymać w domu np. Haplopelme lividum, Trimeresurusy czy Poecilotheria regalis?

Która osoba z Rządu RP podpisze się swoim nazwiskiem pod taką listą?

Który z ubezpieczycieli /PZU itp./ podpiszę umowę z hodowcą np.ptaszników -ŻADEN...

Uprawnienia umieszczania postów