-
Re: Do Awikularii :]
A powiedzcie jeszcze ile czasu trwa dzienne karmienie, sprawdzanie czy przeszły wylinke, zrobiły kokon, zraszanie itd. ? Bo to ciekawe.
-
Re: Do Awikularii i Roberta P.
postaram sie wrzucic jakies fotki ,ale moze gdzies koło niedzieli bo wczesniej czasu mi nie starczy (Swieta-roboty sporo,sami wiecie )
-
karmienie i podlewanie
Karmie raz w tygodniu -we wtorek najczesciej( ok 5-6 godzin)
Przy okazji podlewam wodą w miare potrzeby
A dorosłe samice w terrariach-karmie i spryskuje w miare potrzeby (1 -2 razy w tygodniu)
Najwiecej czasu codziennie zajmuje karmówka i inne zwierzaki ale jakos sobie radze(kwestia wprawy)
PS W ciągu paru dni dam na forum jakies pare fotek mojej hodowli-tylko musze troche "popstrykac"
-
wiec robercie czekamy z niecierpliwoscia:] Moze lepiej bedzie jak załozysz nowy temat na pajczkach pod tytułem np. MOJA HODOWLA bo tutaj jest duzo postów i trzeba przewijac itp itd:]
-
To jak to fajnie macie duzo pajączków ale najladniej prezetuja sie one u Atrax 2 ona ma dla karzdego pajaka piekne terrarium mniam wszystkie 4 sciany w terrariach to jest dopiero coś a w pudlekach to tak atrakcyjnie nie wyglada ;]
-
mi się podoba i u Awi i u roberta... jak będzie trzeba to i terra będą nowe dla tych "potrzebujących" tylko o takim zbiorze pomarzyć sobie można ehh może kiedyś.
-
Skoro Atrax ma tak pienkie to czekamy na fotki atraxa:P
-
-
No to widze że atrax ma fajny pokój Bardziej mi sie podoba pokój atraxa niz Awi . U niego przynajmniej da sie poogladac pajaczki a u ciebie awi to wyglada jak same pudełka:P Ale to ma takze swój minus:/ wiecej kasy i miejsca zajmuje ale coz kazdy ma według swoich mozliwosci:] Nie obraź sie awi:P za krytyke
-
Pytałes Bogdana czy mozesz upowszechniac Jego zdjęcia?Bo jak nie to raczej wypadałoby.
Nikt nie ma we Wrocławiu wątpliwosci ze jego terraria są najlepiej urządzone i wyglądają najlepiej.Po prostu to jego pasja i mnóstwo czasu im poswieca.
Terraria to kwestia gustu,checi pracy nad nimi,umiejetnosci i pozatym warunków mieszkaniowych-ja nie moge sobie pozwolic na osobny pokój dla zwierzaków i musze gdzies umieszczac setki pajączków.
Hodowla ptaszników polega na zapewnieniu im odpowiednich do zycia warunków i moim zdaniem nie zawsze wiąze sie to z estetyką w ludzkim pojeciu.
Kazdy ma takie terraria jakie lubi-bo ja np.wole zywe rosliny i nigdy nie uzywam sztucznych.
A Twoją wczesniejszą wypowiedz zrozumiałem jako "lepiej miec mniej za to ładnie"
Ja jednak wole "wiecej choc moze nie tak elegancko"-chociaz staram sie by moje głowne terraria z samiczkami wyglądały w miare interesująco
Uprawnienia umieszczania postów