Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: padly podczas podrozy

wluczykij888
    Guest

padly podczas podrozy

wlasnie odebralem paczke z pajakiem b. smithi ! po otworzeniu paczki okazalo sie ze pajak nie zyje =( ! mysle ze to na bank wina nadawcy , w pudelku z pajakiem byl substrat kokosowy a oprucz tego w pudelku nie bylo dziur ! nie wiem jak mozna sprzedawac pajaki i je wysylac nie znajac sie na tym ( a moze to ja sie myle i z innych przyczyn pajak zdechl .... co wy o tym wszystkim myslicie ?

SDY
    Guest

Re: =(((((

Ja mysle ze skoro sam substrat tam byl to pajak sie "troche" poobijal zanim dotarl... Ewidentnie zle zapakowana przesylka. Aczkolwiek jak zamawialem moje pierwsze 10 kedziorkow wszystkie tak mialy i wszystkie przezyly...

wluczykij888
    Guest

no troche sie wqrzylem =(( ale i tak jestem stratny bo koles i tak powie ze to nie jego wina i tak ... ;/

Maniak
    Guest

Podczas pakowania i wysyłki uznaję jedną zasadę a mianowicie instruuję się tymi stronami:
    http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?t=16807
    http://homepage.ntlworld.com/the.tar...o-packpost.htm
    Każde inne pakowanie pająków (a z opisu wynika że twój przypadek był błędem wysyłającego) jest złe. Do tego dochodzi brak otworów co wg mnie jest niedopuszczalne.

wluczykij888
    Guest

ja to wiem .. koles nie ma o tym pojecia a to robi ...

Maniak
    Guest

Z tego wniosek?
    1) Kupuj u sprawdzonych "wysyłaczy"
    2) Odbieraj osobiście jak nie jesteś na 100% pewien
    3) Pij mleko - będziesz wielki

A tak na serio to sprawdź następnym razem u kogo kupujesz - unikniesz takich niefajnych jazd.

elvis
    Guest

Re: padly podczas podrozy

Ludzie, jak mozna nie zrobic otworow dla pajaka!!
    Ten, ktory ci to wyslal to musi byc super poczotkujacy albo glupi!!!
    To jest kolejny przyklad na glupote ludzka- trzeba sie takich typkow strzec.

Mysza1983
    Guest

a po co otwory komu podczas wysyłki pajorów? tylko chłodne powietrze przez nie wpada

ironkapela
    Guest

Zgadzam sie z mysza. Przeciez taki maly pajaczek to ile on potrzebuje powietrza?? Najpierw pomyslcie zanim cos napiszecie. Ja w zeszle wakacje wyslalem ponad 300 kedziorow L2 w pudelkach po kliszy bez otworow, z torfem ktory byl "luzem" tak ze pajak nie mogl sie "obijac" i zaden pajaczek nie padl!!

Tomek_Nie
    Guest

zgadzam sie z dwoma przedmowcami ,otwory sa niepotrzene przeciez paczka nieidze tydzien czy dwa paczki dochodza max dwa dni wiec pajaczkowi nic a nic niezaszkodzi ze niema dziurek tzn dostepu do tlenu wystarczy mu tyle i le jest w opakowaniu .

Uprawnienia umieszczania postów