-
Re: Wielkość nimf i młodych-fotki + tekst
Chodzi Ci o tego małego dorosłego p.murinus co miał tylko pare cm rozpiętosci?Jesli tak to faktycznie -juz niemozliwe
Zdjecia mu nie zrobiłem a on został zjedzony przez samice bo był za mały zeby skopulowac i "mamuska" sie zdenerwowała.
-
fajny pomysl, lubie te "wyklady" hehe, Robert tak trzymaj, mysle ze wszyscy powinni brac z niego przyklad :]
-
pytanko Robercik- czy na piątej fotce ten murinus to red form czy standart ??
-
to jest akurat"red form"(heh ja jednak wole starą nazwe-tak jak sie je kiedys przed laty kupowało-spinifer)
Przy tej wielkosci wszystkie murinusy i tak są jednakowe.Zaczynają sie wybarwiac tak po ok 5-6 wylince
-
Co do wielkości pajączków to ja przeżyłem szok na ostatniej giełdzie widząc dorosłego samca chromatopelmy. Miałem kiedyś samca przed ostatnią wylinkom i on był trzy razy taki. O ile dobrze pamiętam to nawet sam oglądałeś go Robercie na IV giełdzie i mówiłeś, że jest ogromny.
-
Robtcie p. mam pytania ile czekałeś na kokon phormictopusa ?
-
kokon był kolegi,nie wiem ile czasu czekał.Ja mam tylko 10 nimf z niego
-
-
luz Robert tylko jeden błąd merytoryczny :P
" pajączków po 2 wylinkach(czyli oznaczanych jako L3) "
to troche na odwrut ,,,
była tu kłutnia ( motywowana przezemnie :P:P) na temat prawidłowości uzywania określenie "L" i momentu w kturym jest "L1"
wysło nato ze jestem głupi i nie powiniennem mieszać więc dałem sobie troche na wstrzymanie .. ale fakt jest taki ... miare "L" nalezy uznać za potoczną - ogulnie przyjentą i uznawaną liczona dla wieku następującego po stadium " nimfyII "
o ile jest to potoczne to wszystko gra i śpiewa , ale w tym wypadku pod zadnym pozorem nie mozemy tego przekładać na L = wylinka gdyz pająk 1 wylinke przechodzi w fazie postembriony (czyli nimfa I na nimfa II )
dlatego pajak po 2 wylinkach będzie uznany potocznie za L1 a po 3 wylinkach za L2 :P:P
-
Uprawnienia umieszczania postów