Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: czy to możliwe że mój pająk nie umie polować?

sskin
    Guest

czy to możliwe że mój pająk nie umie polować?

hmm temat może się to wam wydać dziwny ale ja niewiem o co chodzi. 2 tyg temu mój kędziorek przeszedł wylinke... tydzień po niej podałem mu świerszcza troche mniejszego od niego... nie zjadł go tylko troche się na niego wczesał.. ok pomyślałem jeszcze nie zgłodniał... 2 dni temu podałem mu mącznika też mniejszego od niego... ale i tego nie ruszył... postanowiłem mącznika uśmiercić i sprawdzić czy zje... odciąłem mu tylko głowe.. a dziś patrze a mój pajączek wpierdziela mącznika... i niewiem co jest bo od kiedy go mam to nic nie jadł gdyz się szykował do wylinki więc niewiem jak było z nim wcześniej... sprzedawca miał ich sporo i też na poszczególnego osobnika na pewno nie zwracał uwagi.. co sądzą o tym doświadczeni hodowcy? czy to wogule mozliwe żeby pająk nie umiał polowac? mi się wydaje że nie...

sskin
    Guest

Re: czy to możliwe że mój pająk nie umie polować?

dodam że kędzior jest L7 a takie mączniaki to dla L5 dawałem [nie dla tego o którym jest w temacie]

TylerPL
    Guest

Sprawdź czy wszystko dobrze z jego zębami jadowymi. Moja Irminia nie jadła przez 2tyg o wylince.

Neki
    Guest

dokladnie to samo z moja parachybana nie je juz 5-6 dzien po wylince i jeszcze nie jest glodna jutro zobacze czy zje cos a ze nie umie polowac to chyba nie mozliwe pajaki maja to wrodzone i nie moga nie umiec gdyby nie umialy to by ich nie bylo

Markoś
    Guest

moj kedzior nie jadl miesiac po wylince wiec nie masz sie co martwic jak zglodnieje to zacznie jesc

sskin
    Guest

czytajcie uważnie... on zjadł ale dopiero martwego... tak to mączniak łaził pod nim a ten tylko podnosił odnóża lub odchodził a tylko przekroiłem zostawiłem na noc i już kończy go jeść

Mariusz
    Guest

wsadz mu swierszcza, takiego ze 4-5mm - zobaczysz czy faktycznie nie umie polowac

SuperObiś
    Guest

.... jak nie umie. Przecież to niemożliwe. On ma to po prostu w genach, nie może się tego nauczyć ze swoimi dwoma zwojami mózgowymi. Po prostu nie miał ochoty i tyle. Nie masz się czego martwić. Moje pajączki też wolą czasem 'padlinę' co nie znaczy że mają jakieś problemy z polowaniem. Po prostu takie jest ich widzimisie. Nie wiem czy chodzi tu o zaoszczędzenie energii na polowaniu, co o coś innego.
    Tak, że nie przejmuj się.

morda
    Guest

Po prostu czasem pająk zje coś martwego a żywego nie ruszy. Jak naprawde zgłodnieje to upoluje na 100%.

PLU
    Guest

WITAM

NO WIĘC TAK PAJĄCZKI SA CZSAMI NAPRAWDE WYBREDNE I STRZELAJA TAKIE FOCHY ŻE NIE WIADOMO O CO CHODZI POPROSTU ROBĄ TO NA CO MAJA OCHOTĘ JAK IM SIĘ ZACHCE TO ZJEDZĄ JAK IE CHCĄ TO NIE I KONIEC NIC SIĘ NA TO NIE PORADZI :]]]

POZDRO

Uprawnienia umieszczania postów