-
czy to możliwe że mój pająk nie umie polować?
hmm temat może się to wam wydać dziwny ale ja niewiem o co chodzi. 2 tyg temu mój kędziorek przeszedł wylinke... tydzień po niej podałem mu świerszcza troche mniejszego od niego... nie zjadł go tylko troche się na niego wczesał.. ok pomyślałem jeszcze nie zgłodniał... 2 dni temu podałem mu mącznika też mniejszego od niego... ale i tego nie ruszył... postanowiłem mącznika uśmiercić i sprawdzić czy zje... odciąłem mu tylko głowe.. a dziś patrze a mój pajączek wpierdziela mącznika... i niewiem co jest bo od kiedy go mam to nic nie jadł gdyz się szykował do wylinki więc niewiem jak było z nim wcześniej... sprzedawca miał ich sporo i też na poszczególnego osobnika na pewno nie zwracał uwagi.. co sądzą o tym doświadczeni hodowcy? czy to wogule mozliwe żeby pająk nie umiał polowac? mi się wydaje że nie...
-
Re: czy to możliwe że mój pająk nie umie polować?
dodam że kędzior jest L7 a takie mączniaki to dla L5 dawałem [nie dla tego o którym jest w temacie]
-
Sprawdź czy wszystko dobrze z jego zębami jadowymi. Moja Irminia nie jadła przez 2tyg o wylince.
-
-
moj kedzior nie jadl miesiac po wylince wiec nie masz sie co martwic jak zglodnieje to zacznie jesc
-
czytajcie uważnie... on zjadł ale dopiero martwego... tak to mączniak łaził pod nim a ten tylko podnosił odnóża lub odchodził a tylko przekroiłem zostawiłem na noc i już kończy go jeść
-
wsadz mu swierszcza, takiego ze 4-5mm - zobaczysz czy faktycznie nie umie polowac
-
.... jak nie umie. Przecież to niemożliwe. On ma to po prostu w genach, nie może się tego nauczyć ze swoimi dwoma zwojami mózgowymi. Po prostu nie miał ochoty i tyle. Nie masz się czego martwić. Moje pajączki też wolą czasem 'padlinę' co nie znaczy że mają jakieś problemy z polowaniem. Po prostu takie jest ich widzimisie. Nie wiem czy chodzi tu o zaoszczędzenie energii na polowaniu, co o coś innego.
Tak, że nie przejmuj się.
-
Po prostu czasem pająk zje coś martwego a żywego nie ruszy. Jak naprawde zgłodnieje to upoluje na 100%.
-
WITAM
NO WIĘC TAK PAJĄCZKI SA CZSAMI NAPRAWDE WYBREDNE I STRZELAJA TAKIE FOCHY ŻE NIE WIADOMO O CO CHODZI POPROSTU ROBĄ TO NA CO MAJA OCHOTĘ JAK IM SIĘ ZACHCE TO ZJEDZĄ JAK IE CHCĄ TO NIE I KONIEC NIC SIĘ NA TO NIE PORADZI :]]]
POZDRO
Uprawnienia umieszczania postów