-
Re: Wyjątek stwierdza regułę.
Więc specter - colei to na bank nie jest - to zupełnie inny skorpion!
Mysza - nie sądze żeby był z odłowu - jest młody,około L4-5,kupiony od jakiegoś hodowcy i nawet papier mam na niego
-
od jakiegoś hodowcy ale mnie interesuje za ile? jeżeli masz 2 lata trzymac skorpa czy sprzedał byś go potem za 40zł powiedzmy?
każdy skorpion z odłowu ma papier, nie ma nielegalnego przemytu, nie opłaca sie
-
Aha rozumiem.No ja go wlasnie za te 40 zł kupiłem.Może i jest z odłowu ale jest okazem zdrowia - szybki,ruchliwy,aktywny,błyszczący i co ważne żarłoczny!
-
nie mówie że odłów wśród bezkręgowów jest zły, sam mam kilka takich okazów i nie narzekam, pozatym zawsze jest to świerza krew w hodowlii
-
Nie tyle zły co czasem szkodliwy dla naszych zwierzaków,a w szczególności spowodowany przez znienawidzone przeze mnie roztocza,które nie dość,że w nadmiernych ilościach wykańczają naszego pupila to na dodatek przenoszą się do innych pojemników.Kiedyś tak miałem,roztocza zarąbały mi heterometrusa spinifera i przeniosly sie do mesobuthusa,ale juz zalatwilem ta sprawe przez kilkanascie razy wymienione podłoże.
-
roztocza są i zawsze bedą, szczególnie w hodowlach bezkręgowców, gdzie zastosowanie chemii jest niemożliwe
ja osobiscie widziałem imperatora białego od roztoczy, a to juz jest lekka przesada...
-
U mojego nie widziałem wogóle,ogólnie teraz u wszystkich skorpów oprócz hotentott nie mam roztoczy.Za 3 dni je znowu złącze do kopulacji
Uprawnienia umieszczania postów