-
Najdroższy i najrzadszy
Witam
Mam pytanie, od jakiegos czasu zastanawiam sie jaki jest najdrozszy i najrzadszy pajak na świecie? Bo do tej pory o ile sie nie myle to byly P. miranda i p. smithi. a teraz to nie wiem. Z gory dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam Damian
daamiaan@poczta.fm
Telefon 508633790
GG 3214841
Być sobą i trzymać swego zdania
-
Re: Najdroższy i najrzadszy
-
Takie pytania IMHO nie maja sensu. Bo najrzadszy a najdrozszy to sa czesto dwie rozne sprawy. Najrzadszy moze byc Brachionopus leptopelmiformis, a najdrozszy Annandaliella travancorica - po 1 wyl. moze kosztowac 2 tys. zł.
Poprzegladaj sobie swiatowe listy cen i sobie cos wybierz. W Polsce najdrozsza moze byc Megaphobema robustum, a w Niemczech Poecilotheria metallica. Rozny punkt widzenia...
-
A wiesz moze gdzie mozna takiego pajaka dostac :P
-
Nigdzie, ja tylko dalam przyklady.
-
Awikularia masz moze zdjecia tych dwóch pajaczkow chetnie bym je zobaczyl bo nie moge znalezc
wdziecznosc moje wtedy nie znala by granic
-
Drogi swiszczyku...
Poecilotheri Metallica nie umiesz znalesc zaraz cie nakieruje ----> terrarystyka.com.pl tam w pająkach nadzrewnych szukaj a nie zawracaj ludziom ze tak powiem "zada"
-
raczej chodzilo mi o te pajaki co wymienila Awikularia w dwoch pierwszych linijeczkach drogi Sauraninku
jak tobie lepiekj idzie szykanie to prosze o nastepne nakierowanie
-
Ale mi chodzilo o tego pajaka o ktorym mowil Obcy
-
Przeciez powiedzialam, ze to byl tylko przyklad. Jest na swiecie ponad 800 gatunkow ptasznikow, z czego najwiecej zdjec ma Rick West na www.birdspiders.com oraz na http://geagallerie.free.fr/
Jak na necie nie ma zdjec jakiegos pajaka (a zareczam, ze wiekszosci gatunkow nie ma), to skad ja mam je miec? Spis wszystkich ptasznikow jest w katalogu Platnick'a. Rowniez na necie.
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów