-
Różnice w budowie między samcami i samicami
Takie małe porównanie zrobione z nudów przed maturką :P Na zdjęciach b.smithi i b.boehmei.
Najlepiej mieć 2 lub więcej osobników żeby sobie porównać. Uważam, że róznice są bardzo
czytelne, zwłaszcza wielkość głowotułowia i grubość odnóży:
-
Re: Różnice w budowie między samcami i samicami
a co to są za jajka? (wężowe))?
-
To są kamienie
-
ładnie spasione te pająki, dla mnie conajmniej wielkiej różnicy nie ma miedzy nimi
-
Na żywo lepiej to troche wygląda :P A spasione są. Bynajmniej większe rosną (udowodnione :P ).
-
Wygladaja tak samo. Powiem wiecej: tak sie nie da poznac plci, niestety. A co do zdjec B. boehmei. Samica jest starsza, niz 7 wyl. Przynajmniej to widac ze zdjec. Tak na marginesie, to chyba nie sadzisz, ze kazdy ma po kilka sztuk z tego samego gatunku, aby porownac? W tej chwili mam 4 B. emilia i 4 B. smithi w tym samym wieku i wszytsko wskazuje na to (opierajac sie na twojej metodzie), ze mam albo 4 samce, albo 4 samice - bo wygladaja identycznie . Ja pozostane przy tradycyjnej metodzie sprawdzania plci - czyli na podstawie wylinki.
Pozdrawiam.
-
-
no fotki spoko, nie było jeszcze takiego zróżnicowania.
ładnie je karmisz :P
-
Trochę bez sensu, te pająki są zupełnie takie same. Zdjęcia różnią się zdecydowanie, ale jasnością. Nie rozróżnisz tak płci, to kompletna bzdura.
-
Sam pleciesz kompletne bzdury. Przeczytaj najpierw dokładnie posty a potem się wypowiadaj.
Uprawnienia umieszczania postów