Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Rozpoznanie scorpiona

Psycho
    Guest

Rozpoznanie scorpiona

Mam dziwny problem , nie moglem dzisiaj zjawic sie na gieldzie i poprosilem kolegi zeby kupil mi skorpiona i kupil tylko "GENIUSZ" nie zapisal/zapamietal co to za scorpion .... i zapytac sie oczywisice co lubi zjesc, jakie warunki , jakie terra i hodowac .

Jak mozecie to pomozcie w rozpoznaniu co to za "typ"
    Z tego co przekopalem na necie to chyba Paruroctonus maritimus. Ale chcialbym sie upewnic. I jak mozecie o co bardzo prosze , bo nei umialem w zadnej ksiazce znalesc info o tym pajaku , co wymienialem powyzej --> karmienie, hodowanie, terra jakie potrzebuje , i inne bardzo wazne rzeczy ...
    To foteczki :

A tu reszta zdjec :
    http://www.psycho.compnet.com.pl/scorpio/

Ps.
    Pozdrawiam wszystkich Terra maniakow

esi
    Guest

Re: Rozpoznanie scorpiona

mam mało doświadczenia, ale coś z buthidae na moje oko, co do konkretnych gatunkow... moze ich być serio dużo. podaj jaka to wielkosc, ile kosztował, nie było dużo skorpionów na giełdzie wiec sie cos przypasuje

daf
    Guest

Mi to nawet Hadrurus arizonensis przypomina.

BooYaKa
    Guest

Jeśli kupiony na giełdzie w Świonach to mały parabuthus leiosoma.Też go kupiłem.

Psycho
    Guest

W swietlochowicach kolega mi go kupic , i mowi ze sprzedawca stal w srodkowym rzedzie i mial male skorpiki w 1 pudeleczku razem , obok duzego osobnika tego samego gatunku . Dosc mlody facet z takim czerwonym plecakiem moze jest tutaj na forum ? :P

Psycho
    Guest

Bo bym zapomnial : tu jest wieksza fotka !

Uprawnienia umieszczania postów