Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Co za duzo to niezdrowo?

tomi915
    Guest

Co za duzo to niezdrowo?

Witam,mam B. vagans L6-L7...ostatnio sporo je,tzn..co drugi dzien daje jej albo swierszcza 1,5 cm..albo drewnojada 3-4cm i tak juz od ok.10 dni..jak zareagowałaby gdyby nie była głodna?(nie bardzo wyobrazam sobie ,zeby mimo sytosci zostawiła koło siebie zywego swierszcza)..czy karmiąc ją tak czesto moge przesadzic?..ogólnie chodzi o to czy skoro je to moge ją karmic bez strachu? pozdrawiam

daf
    Guest

Re: Co za duzo to niezdrowo?

Nie karm jej tak bardzo, jeśli ją przekarmisz to się "spasie" i w przyszłości mogą z nią być problemy.

lukanio
    Guest

jak powiedział daf nie przekarm jej!!! Jak będzie miała taki wielki odwłok to gdy spadnie zostanie tylko mokra plama na podlozu.Karm ją raz moze dwa razy na tydzień.

Krycha.k15
    Guest

moja albopilosum (L4) tez sie tak nazerała ze potrafiła zjesc 1 maczniaka dziennie i tak przez tydz
    natomiast po tym tygodniu jedła mi ponad miesiąc

Pozdrawiam
    Krystian

BlaY
    Guest

co wy wygadujecie dawaj mu ile chce jak nie bedzie glodny to nie zje. proste ;/

smash
    Guest

Karmiac czesto pajaki nie mozna przesadzic bo one same wiedza kiedy sa najedzone i maja dosc a wtedy robia sobie przerwy w jedzeniu.
    Ja swoje smithi L7 karmilem swierszczami ok 1 cm codziennie i tak przez 2-3 tygodnie, robily sobie w jedzeniu moze ze dwie przerwy 1 dniowe i to wszystko, a teraz tylko czekam na wylinki ;]

popekjr
    Guest

ja robie tak jak smash, i zawsze wszystki jest ok. karmie codzinnie pote, tylko czekam do wylinki, a jak spadnie to to ze malo jadl raczej niewiele mu pomoze.

esi
    Guest

nie przekarmisz jej, nie ma takiej możliwosc. ja jednak zalecam zachowanie umiaru.

wluczykij888
    Guest

nie mozesz jej karmic tak czesto ! moj kolega mial dwa ptasiory i karmil je codziennie po jednym swierczu i obydwa padly ! mozesz jej dawac 1 na kilka dzni

smash
    Guest

nie rozsmieszaj ludzi, napewno nie padly z przejedzenie rotfl

Uprawnienia umieszczania postów