-
Re: Początkujący :)
Geniculate poczatkujacemu ?? mnie tam sie jendak nie wydaje to dobrym pomyslem, kendzior na bank bedzie ci sie zakopywal (jak nie to wyslij totka), smithi u mnie bylo okej do 7 wylinki od tamtego czasu siedzi mi pod ziemia, proponuje jednak chromke.
-
a czy maly pajak - L1 przezyje podroz? bo mi sie tak zdaje ze on jest bardzo slaby i lekkie urazy mechaniczne moga go zabic
-
akurat tu nie masz racji bo młode geniculaty często kopią norki...
-
eee ja mialem geniculate jaka pierwsza i jestem bardzo zadowolony...ona staje sie agresywna dopiero jak jest starsza...a do tego czasu nauczy sie z niąobchodzić...a jej wielkim plusem jest to ze częto coś robi jest ciekawa w obserwacji praktycznie sie nie chowa...nawet jeśli wykopie sobie wspomnianą przezemnie wcześniej norke to i tak często poza nią siedzi
-
macias08 napisał(a):
> a jakie L najlepiej kupic?
Moze L. parahybana ?? ;>
-
Ja bym proponowal boehmei, ladny pajaczek, nie ma z nim wiekszych problemow, ale sa drogie i trudniej dostac, trzeba miec albo znajomosci albo szczescie :]
-
taki mały ma wieksze szanse na przeżycie przy przesyłce niź duży ;]
wytłumacze to na przykładzie ;]
jeśli upuścimy mrówke z wysokości 2 metrów to nic jej nie bedzie ale jeśli upuścimy z takiej wysokości na przykład zabe to prawdopodobnie juz tak gładko jej nie pójdzie
-
Boehmei jak boehmei, ja proponuje chromke ... wiekszych problemow z nia nie ma, je jak nalezy robi duzo pajeczyn i jeszcze slicznie wyglada ... ze juz nie wspomne ze rosnie jak na drozdzach ... nadal obstaje przy tym ze duza geniculata to jednak zly pomysl ... pozdrawiam
-
A. geniculata to nie jest zly pomysl. Zanim urosnie i bedzie sie nahalnie domagala zarcia, przyzwyczai sie do niej. Mozesz tez sobie sprawic Cyclosternum fasciatum - od 3 wyl. ma juz ubarwienie osobnika doroslego.
Jimbo, ja mam na chwile obecna 6 B. smithi (w tym 4 szt. po 4 wyl. i zakopuja mi sie 3 sztuki), B. emilia mam 5 szt. (w tym. 5 szt. po 5 wyl.) i zakopuja mi sie 4 szt. B. albopilosum mam 32 sztuki i zakopuje mi sie ich 30 )))))
Zalezy od osobnika, z tym zakopywaniem sie.
-
posiadam B. Vagans samice
cialo 5,5-6cm jest bardzo aktywna i nie stwarza problemow
je raz na tydzien jednego czasami 2 swierszcze
kupilem jeszcz jednego B. Vagans po 1L i tez ma apetyt
nie zakopuje sie
polecam
jest niesamowicie spokojna
w opisach widzialem ze jest agresywna. z tego co widze to nieprawda
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów