-
Re: rozpoczęcie hodowli - kędzierzawy,słoneczny
Witam napisales ze chcesz pajaczka ktory robi duzo pajeczyny , mam P.murinusa i mam tez C.fasciatum i ten drugi robi duzo wiecej pajeczyny (jak narazie) a jest o wiele spokojniejszy od murinusa i nie jest tak niebezpieczny . Proponowalbym oddzielne terra dla 2 pajakow zawsze moze byc ryzyko ze sie spotkaja w jednej komorze chocby byly dobrze zabezpieczone a wtedy wiadomo co sie stanie :P
Pozdrawiam
-
problem u murinusa nie lezy tylko w kwestii otwierania pokrywy...a spryskiwanie??? czyszczenie ??? roznorakie czynnosci pielegnacyjne ??? myslales moze nad B.vagans? ten pajak jest temperamentny i napewno da Ci duzo radochy,szczegolnie ze rosnie stosunkowo duzy
-
Oczywiście, że małe tzn. kędzierzawy ma być l3/4 a murinius l6, malutki nie jest, ale wielki też nie.
Proszę bardziej o odpowiedzi na te pytania z podłożem, ogrzaniem, itd. bo to że niebezpieczne to każdy pisze ;] pewnie coś w tym jest. W sumie to nie potrafię sobie wyobrazić tej szybkości. Prosiłbym o porównanie do czego realnego.
-
a może zamiast murinuska chromatopelme cyaneopubescens też robi piękne pajęczyny... a nie jest tak bardzo agresywna jak murinus
-
-
jeśli chcesz pająka co robi dużo sieci to Chromatopelma jest w sam raz. Robi dużo sieci, nie jest agresywna, i pięknie ubarwiona (nawet w młodości).
A co do podłoża, za bardzo się tym wszystkim przejmujesz... w stosunku... ja wole na oko:P tak samo z podłożem aby było te 5 cm podłoża i luz.
-
Nie rozumiem dlaczego wiecej miejsca chesz zostawic murinusowi wiecej miejsca skoro jest mniejszy, po drugie to gdzie sie kapiesz nijak sie ma do murinusa, jak dla mnie moze Cie ujaic w dupe, bardziej bym sie martwil ze Ci ucieknie i zdechnie gdzies za szafa, bo takie chartkorowe chlopaki wzbudzaja u mnie usmich politowania. Pajeczyny plecie duzo lagodnych pajakow, chociazby wyzej wymieniony c. fasciatum lub avicularie. Kombinowanie z roznymi temperaturami jest bezcelowe, kedziorowi nic sie nie stanie jak bedzie troche cieplej.
-
Więcej miejsca, ze względu na to, żeby miał powierzchnie do robienia pajęczyn. Poza tym im większa powierzchnia tym pająk dalej od miejsca w którym bym otwierał pokrywę. Jeśli ktoś z Was ma na sprzedaż łagodnego co plecie nici to proszę o oferty. A przykład z morsowaniem podałem po to, że nie jestem chłopczykiem co gra na komputerze, ogląda pokemony i zachciało mu się pajączka. Jestem odpowiedzialny zarówno za siebie jak i innych, a tym bardziej zwierzęta.
-
nie taki murinus straszny jak go malują, ale jezeli nie miałes do czynienia wogóle z pająkami jeszcze - to odradzam na sam początek, musisz poprostu nauczyc sie obchodzic z pająkami a powiedzmy po jakims czasie kupic sobie murinusa jako drugiego pająka
-
Ja polecam vagansa,mi pieknie zrobil pajeczynke w terra,i jest to tani pajaczek,za 50zl bez problemu sie dostanie l9 (ja kupilem l9 samice za 40zl) pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów