Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: rozpoczęcie hodowli - kędzierzawy,słoneczny

rastafaq
    Guest

Re: rozpoczęcie hodowli - kędzierzawy,słoneczny

Ja nie mam pojecia skad te glosy ludu jakoby wyzej wymienone murinusy byly az takie straszne, mam juz chyba 3 pterinochilusa i sprawiaja problemy tylko wowczas gdy sa w za malym pudelku i kazde uchylenie wieka jest rownoznaczne z ucieczka pajaka. W terrarium w ogole nie ma z nim problemu, zrobi sobie gniazdo i sila go z tamtad wyciagnac nie mozna.

ziu
    Guest

Oj tam Awi pomylilem sie Fakt zaswiadczenie o urodzeniu w niewoli.

Mały
    Guest

ziu napisał(a):

> Ja to sie tak zastanawiam czemu ludzie bzdury pisza i robia
    > taka zla opinie tej biednej p ornacie.

Jest to bardzo szybki gatunek, ma jad dosc mocny i w porownaniu do innych rodzajow do lagodnych raczej nie nalezy... oczywiscie zdarzaja sie wyjatki dlatego po zachowaniu kilku osobnikow nie ocenia sie gatunku.

ziu
    Guest

Miales kiedys ornate? albo jaka kolwiek Poecilothie? wiem ze jestes doswiadczonym hodowca ale naprawde ornaty nie roznia sie zbytnio od innych poecilotherii, nie mowiac juz o mlodych ktore UCIEKAJA, to dorosle tez zadko przejawiaja agresje przynajmniej ja sie z takimi spotykalem. Wiadome ze nie jest to gatunek dla poczatkujacych, ale jest wiele "gorszych" gatunkow ktore sie stawiaja juz jako mlode pajaki. Przytocze tu tekst Awikularii ktory zapadl mi w pamieci, "ze trzeba sie nizle postarac zeby zostac dziabnietym przez poecilotherie".

Pozdrawiam.

Awikularia
    Guest

Maly, ty wiesz, ze mialam tych P. ornata okolo 200 szt. w swoim zyciu ))))))))))))))). I podtrzymuje swoje zdanie, ktore zacytowal ZIU.

Mały
    Guest

No w sumie jak slusznie napisal ziu nie mialem jeszcze okazji hodowac pajaka z tego rodzaju i moge sie oczywisice mylic... Sila jadu i szybkosc oczywiscie sie zgadza. Czytajac tytul tego watku i potem o Poecilotheria mialem chyba jakies dziwne skojarzenia...

Uprawnienia umieszczania postów