-
Re: JAK NIE BRUTALNIE ZABIĆ MYSZ/SZCZURA NA POKARM
to by przynajmniej była szybka śmierć. Może brutalna, ale szybka. Jak kogoś stać na usypianie kazdej myszki u weta to chyba byłby to najlepszy pomysł...
-
co2. chyba najskutecznieszy sposob, szybki, chyba relatywnie malo brutalny. sam tego nie stosuje, bo nie karmie gryzoniami, ale wiem ze ten sposob istenieje.
-
Usypianie acetonem - tym srodkiem posluguja sie np. w Centrum Onkologii w Wawie.
-
MAM ŚWIETNY SPOSÓB OPRACOWAŁEM GO ZKUMPLEM I PRZETESTOWAŁEM WKRÓTCE PODEŚLESCHEMAT.
CAŁOŚĆ POLEGA NA TYM ŻE SPECJALNY ZYSTEM WYTWARZA CO2
I JEST ON ZBIERANY DO BUTLI A NA KOŃCU GDY JEST STĘŻONY ŁOCZY SIĘ TĄ BUTELKĘ Z SŁOIKIEM I OTWIERA ZAWÓR MYSZ PADA SZYBKO
-
chyba co2 mozna utworzyc dzieki fermentacji, poprzez polaczenie drozdzy z cukrem, i byl jeszcze chyba 3 element... chyba woda. calos laczymy w butelce, zamykamy, podlaczmy rurke, i wydostaje sie co2. rurke podlaczamy do sloika.
nie dam se palcow uciac ze to tak bylo, chyba w ten sposob kiedys wytwarzalem dwutlenek wegla...
oczywiscie spalanie propanu tez jest szybkim sposobem.
-
otóż to sposób ten wykorzystałem w akwarium
-
Witam Wszystkich!
Ja osobiscie karmię żywymi szczurami ale znam świetną i bezbolesną metodę:
Jedną reką łapiesz szczurka za kark ( szyje )
a drugą za ogon
i w pewnym momencie silne szarpnięcie za ogoz bezboleśnie i bez stresu odbiera gryzoniowi zycie!
Fajne Co nie? :-)
Ale osobiście nie polecam karmienia martwym pokarmem - poniewaz zycie jest brutalne wiec niech wężyk sam sobie cos upoluje a nie tak na gotowe czeka !
Pozdrawiam wszystkich terrarystów!
-
-
Duszenie się nie jest przyjemne dla gryzonia...
W praktyce laboratoryjnej używa się zastrzyków lub stosuje metodę opisaną przez Pniaka - czyli złapac za nasadę głowy i zdecydowanie pociągnąć za ogon. Śmierć jest błyskawiczna i stosunkowo bezbolesna...
-
Uprawnienia umieszczania postów