-
Re: Potrzebuje foto bulbasow samca ...
Jezeli ktos kupuje pierwszego w zyciu pajaka i nie trafil na internet, to sie wcale nie dziwie, ze ten ktos kupil doroslego samca. W sumie to juz kilka razy spotkalam sie z opinia (wg mnie dosc sluszna), ze ktos kupuje samca, bo wie, ze bedzie zyl on krotko. A czlowiek chcialby sie przekonac, czy to hobby dla niego.
SDY, ty od urodzenia wiesz, jak wyglada dorosly samiec ptasznika?
Pozdrawiam.
-
U irmini wiem od kiedy o tym przeczytalem, Avi, co mialo miejsce pare tygodni PRZED kupnem tegoz pajaka
Kolega reprezentuje typ ludzi kupujacych pod wplywem impulsu a nie pomyslunku chyba...
-
Wiesz, np. na wsi nie ma za bardzo dostepu do internetu, a ze mam babcie mieszkajaca w takiej miejscowosci, to sobie tam jezdze. Ludzie tam juz wiedza, ze jestem dziwaczka, co to ma rozne paskudztwa w domku. Ale interesuja sie tym moi kuzyni - a skad maja brac info, skoro w wielu wiejskich szkolach nie ma nawet atari, a co myslec o komputerze . Taki zapaleniec, jak cos trafi, to sobie kupi. I o takich ludziach mowie. Aczkolwiek kazdy powinien sie zapoznac z warunkami trzymania jakichkolwiek zwierzat.
Coz, teraz sa wszyscy madrzy, ale jak ja np. zaczynalam z pajakami, to trzeba bylo w internecie wstukac "tarantula", zeby sie ptasznik pojawil .
-
W moich oczach niewiedza nie usprawiedliwia. Jak z prawem: nieznajomosc przepisow nie zwalnia ze stosowania sie do nich:/ Jak nie wie, niech nie kupuje. A ze zapaleniec... Co z tego? Jakby naprawde byl zapalencem to by bez zadnych problemow znalazl cos niecos o pajaczkach. Koles mieszka w Skierniewicach... To niedaleko Lodzi zdaje sie (chyba ze sa jaies inne:P). Jakby mu zalezalo, to w sobote by wsiadl w pociag, do jakies kafejki, jesli tam u siebie nie ma, lub do biblioteki, i niech szuka, niech czyta, niech gromadzi teorie.
Twoi kuzyni moga barc info od ciebie. A wytlumacz mi prosze Awi, jak taki kolezka ze wsi ma nabyc takiego pajaczka? Allegro, "sprzedam" odpada, bo jak sama napisalas cienko z netem... W "Gratce" tez nigdy jeszcze ogloszenia nie widzialem ze ktos ptasznika sprzeda... Pojedzie po niego? Skad wezmie oferte? Jesli jest, jak twiedzisz, zapalencem znajdzie sposob na dowiedzenie sie czegos o ptaszkinu przed zakupem.
-
no to wtrace swoje trzy grosze - z wypowiedzi Tomasa mozna wnioskowac ze kolega ma jednak internet w domu ([...]Tamte posty pisalem u niego w chacie [...]). Ale czy to wazne ? Spodobal mu sie i kupil ... Trudno sie mowi.
-
Chcialam wtracic jeszcze slowko - przeszukajcie nasze forum i zobaczcie, ilu ludzi z dostepem do netu i tejze stronki (no bo jak tu pisza, to wiedza, na jakiej stronie siedza) mysli, ze pajak ma urwane nogoglaszczki (a okazuje sie, ze samiec wylazł z wylinki), lub ze ich P. irminia jakas taka szara sie zrobila, czy ona nie jest chora? A maja te pajaki po kilka lat. Tyle sie gada o haczykach, zdjecia daje, tlumaczy, a ludzie i tak nie wiedza, gdzie ich szukac. Podobnie jest z dojrzaloscia samcow - czy taki po 6-7 wyl. moze juz kopulowac z samica... A niby tak duzo info na necie ;o).
To co my sie dziwimy?
Pozdrawiam.
-
Jeszcze,dodam iz kolega ma 28 lat
-
Ja znam kobiete, ktora ma kolo 70 lat, a jest glupia jak kilo gwozdzi. I zawsze byla. Tak wiec wiek wiekiem, nie ocenia sie ludzi po nim ani po wygladzie .
-
Dobra, ale ja wlasnie potepiam taki sposob postepowania. Gdyby poszukali to by sie dowiedzieli. Ja "bawie" sie w pajaczki dopiero od wrzesnia zeszlego roku, a naczytalem sie juz tyle, ze przytoczone przez Ciebie problemy wydaja mi sie smieszne i oczywiste. Na poczatku zdazaly mi sie wtopy itp (panietam jak kieys stwierdilem ze P. regalis ma slaby jad:P, az wstyd, albo jak Ty, wlasnie, nabijalas mnie w butelke ze albopilosum mozna legalnie handlowac bez rejestracji, tylko dlatego ze przekrecilem jego nazwe a ja glupi uwiezylem:P) ale jak zaczalem przegladac arhiwum to juz wiedzialem ze to glupoty.
Ludzie gdyby troche pomysleli, to by wiedzieli gdzie szukac...
-
Ale nie wszyscy ludzie mysla tak jak ty ).
Uprawnienia umieszczania postów