Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Średniowieczna ciemnota Reaktywacja

k4cp3r8
    Guest

Re: Średniowieczna ciemnota Reaktywacja

Niestety tak to juz sie porobilo w dzisiejszych czasach ;(

Baku
    Guest

rozymie ze te dla myślących mniej to np atrax coby zadługo sie tym myśleniem nie męczyli ??:P

kak
    Guest

@tomas:
    u mnie byl na wystawie kedzior (zgaduje ze ok 11-13 wylinki) - na pytanie ktora to wylinka:
    - hmm slucham?
    - no, po ktorej wylince jest kędzior?
    - yyy chyba po 2

no comment

wodus
    Guest

ehhh to ja byłem w jednym renomowanym sklepie w rybniku i tam g.Rosea duza samica w ok 15*15*15 podłoze piasek:P i ze 4 swierszcze rzucone cały czas lataja:P zaczołem sie pluc to powiedził mi koles ze mam mu oponi nie psuc bo si nie zanm:P ten koles bo trampkuow nie mogł spzredawac mniejsza z tym w wiekszoasci skelpow za pzreproszeniem tych specjalistycznym spzredawcy to idioci. POZDRAWIAM PRAWDZIWYCH HODOWCOW

SebastianE
    Guest

Nie zawsze tak jest. Koło mnie w zoologu pracują kolesie którzy rozmnażają pająki oraz jakieś tam pojęcie mają ogólnie i wszystko jest ok.

robert.p.
    Guest

a po co mają sie długo męczyć?

Tomas
    Guest

Aha jeszcze do tej grammostolii z M1 w lodzi to miala gdzies szklane miniterra 10x10x10 moze ciut wieksze, ale podloze bylo wilgotne (wlokono kokosowe) !! Bylem w szoku :P

thanci
    Guest

Ja sie tez spotkałem z takim zachowaniem.
    Był wlasciciel chyba i chlopak (tak z 10-12lat) i sie klocili ze soba o B. vagansa, ze niby to albopilosum Oczywiscie chlopaka wysmiał i powiedzial ze sie nie powinien odzywac skoro sie nie zna. On (tak mowil) hoduje pajaki od 12 lat i wie ktory jest ktory. Chlopaka zgnoił (sorki za slownictwo =]) i to dosc niezle, "smarkacz nie wie to niech sie nie odzywa" powiedzial jak stanalem obok niego. Oczywiscie wyprowadzilem go z bledu...a raczej probowałem... to naprawde był vagans tylko gosc nie dal sobie tego wytlumaczyc...

Ostatnio tez klocilem sie z gosciem (ktory tez powiedzial ze hoduje ptasiory od ponad 10lat), bo powiedzial ze ptaszniki maja miec SUCHO! Hmm moze i nie jestem wielkim hodowca, w koncu moje 2lata w porownaniu z nim to nic (i dal mi to wyraznie do zrozumienia), ale coz... on wie lepiej. Opowiadal jak padly mu 3 z 5 pajakow (b.albopilosa, zdaje sie cos koło 4wyl) bo ponoć "tak padaja", rozumiem avicularie i pare innych gatunkow, ale albopilosa wlasnie tez ze wzgledu na 'utrzymanie' dobra jest dla poczatkujacych, bo sa wytrzymałe na zmiany temp i wilgotnosci. No.. skoro trzyma je w takich warunkach to sie nie dziwie ze mu padaja.

Szkoda tylko ze przez takie zachowanie cierpia pajaki. I kogo jest to wina? W jednym i w drugim przypadku było to zalosne.. no ale coz.. ONI WIEDZA LEPIEJ! :-/

G.R.Z.E.S.I.E.K.
    Guest

Heh sprzedawcy są najlepsi wpadam do sklepu zoologicznego w nysie widze platus samica 300zł mysle ok. Pytam czy są jeszcze jakies pajeczki on ze nie a za nim 2 skorpiony, mowie ze skorpion to tez pajęczak a ten zrobił sie czerwony i mnie ze sklepu dziad wyzucił... a ja tylko przyszłem po dwa oseski

Opu
    Guest

"Animal" co do b.epicureanum to mógł bym mu przyznac racje(sklepikażowi) bo wikrzosc pająków zwłaszcza ten jest mylony z vagansem chociasz nie wiem czemu:P jeden powie bzdure i reszta bedzie to powtazac a to dlatego ze mało ludzi sie zna i tak powstaje plotka i domysł. Na tej podstawie ludzie rozrózniają pająki.oczywiscie nie winnie nikogo za to bo przeciesz naprawde trudno jest dostac (jesli wogule jest) informacje o tych gatunkach ptaszników i nie tylko które pojawiają sie dopiero w polsce.
    link przedstawia prawdziwą B.epicureanum
    http://www.tarantulas-spider.com/spi...s/image35.html

Uprawnienia umieszczania postów