Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: nasze hobby upada

esi
    Guest

Re: nasze hobby upada

To powiedz mi czy 10zł za kędziorka to dużo. A poza tym tanie pająki mają jakby niższą range, coś w stylu: "kiepski bo tani". Polska już jest taka popieprzona i co zrobić, cen i tak nie dzwigniemy, bo nie ma jak. A jakby ktoś naprawde chciał hodować jakieś egzotyczne zwierzątko to by 20zł bez problemu na pajączka ustukał gdzieś, to nie jest majątek. Przy kręgowcach sytuacja ma sie lepiej, choć jest pare gatunków które ostatnio poważnie staniały (np. żekotki arlekiny). Dla mnie to dobrze, bo wystraczy że uzbieram na terrarium, a później dokupie 5 żabek, inni kupią sobie żabke za 15zł i bedą trzymać w słoiku z mleczem i ziemią z ogródka.
    Może tutaj przydałoby sie jakieś rozporządzenie, jego moc prawna byłaby jednak mocno wątpliwa.

chrzanu
    Guest

moim zdaniem nie chodzi że "im gorsze tym tańsze" tylko poprostu na rybku jest najwięcej kędziorów, i każdy chce je sprzedać i musi o to się starac wiec daje niskie ceny.

galek3
    Guest

Moim zdaniem " rastafaq " masz racje! Tez mnie to denerwuje!
    Ale co do niskich cen to mysle ze nikt inny tej sytuacji nie stworzyl tylko my terrarysci.

KnockeR
    Guest

To proponuje zrobić strajk Jak zobaczymy kędziory za 1zl to niech ich nikt nie kupuje a za 10 już tak tak samo inne gatunki kupujmy od sprzedawcy który ma najdrożej aby wyeliminować zbijaczy cen Kurcze jakie to nielogiczne i dam sobie nogę uciąć jeśli ktoś tak zrobi

bunio
    Guest

galek3 - dobrze mówisz. My wpłyneliśmy na te ceny ( mi sie jeszcze nieudało, ale niedługo mam nadzieje). Większość ludzi chce rozmnożyć swoje pociechy, niezawsze dla zarobku. Ja bym chciał rozmnożyć kędziora, by zobaczyć to wszystko na żywo, by mieć radość z tego że mi sie udało. A potomstwo - co z nim zrobić. Sprzedać za 50gr sztuke. No i co z tym zrobić. Może zabronić rozmnażania

kak
    Guest

a mnie na ekonomii uczą, że wiekszy popyt -> ceny rosną
    ale to w koncu teoria :P
    a teoria wodus'a rzeczywiscie zabawna ja akurat co sprzedam pajaka to inwestuje w kolejnego ale kedziory za 50 gr to bardzo dobry krok, przynajmniej brachypelmy nie wygina.

wodus
    Guest

kondony dla kedziorow albo tabletki:P

Mariusz
    Guest

wodus,
    jak Ci za tanio, to moge Tobie sprzedac kedziorka L9 za 300zl

Gdyby nie niskie ceny kedziorkow, nigdy bym nie zainteresowal sie ptasznikami.
    Widze, ze masz podobne poglady co "nasi" politycy - pewnie dla tego nakladaja na nas tak wysokie podatki, zebysmy szanowali pieniadze i nie wydawali na byle co

Mariusz
    Guest

.. to moze wprowadzic oplaty:
    - za karton pod mostem - 10.000zl
    - za fiata 126p - 50.000zl??
    Czy samo podnoszenie cen jest panaceum na wszystko??

tw182
    Guest

podaj mi link do tych kedziorow po 50 gr....

Uprawnienia umieszczania postów