Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: nasze hobby upada

wodus
    Guest

nasze hobby upada

coraz cześciej jest ze: spzredam kedziora za 50gr. Nasze hobby upada
    kazy tylko zeby spzredał i miał nawet grosze na tym. Zawsze uwazałme ze hodowanie ptasznikow jest ekskluzywnym hobby a teraz co sie dzieje...:[ wiekszosc tylko hoduje zeby zarobic :/ nie rozumiem tego..... co o tym sądzicie?? czy mozna temu zaradzic??

Matt_ns
    Guest

Re: nasze hobby upada

Hmmm, sprzedaz kedziorkow za 50 gr ma swoje dobre strony. Wiecej osob bedzie stac na ich kupno i hodowanie. Niektorzy hoduja pajaki i je rozmnazaja po to aby na nich zarobic lecz sa tez tacy ktorzy je hoduja bo je... kochaja Zaradzic temu nie zaradzisz, w polsce w dzisiejszych czasach to kazdy grosz sie liczy...

Pozdrowienia dla prawdziwych terrarystow

boehmei fan
    Guest

nie upada

nie upada tylko wiecej osob ma na to ochote a niektorzy sobie chca zarobic i dobrze wiecej sprzedawcow wieksza konkurencja mniejsze ceny, widze same plusy. Jedynie poziom forum spada z notorycznymi pytaniami -moj pajak ne je czy jest chory?? mam nadzieje ze za jakies 2 lata np versi bede sobie mogl kupic za 20 zlotych

Foxtrott
    Guest

ja też zarabiam na moich zwierzakach, ale nie po to je hoduję i nie czuję się upadłym terrarystą zwróć uwagę na to, ze spośród kilku tysięcy zarejestrowanych na tej stronce hodowców tylko niewielki procent zajmuje sie handlem. to, ze ktoś sprzedaje pająki wcale nie znaczy że na nich zarabia i idzie sobie telefon kupić czy przechlać. u mnie cała zarobiona kasa idzie na zwierzaki (karmę i nowe okazy) i koło się zamyka. jest pewnie, jak wszędzie, kilku "komercyjnych" typków ale uważam, ze pajęczarstwo jeszcze nie upada

wodus
    Guest

ja nie mowie tutaj o tym ze złe jest spzredawanie tylko tym ze nie tak tanio. Mysle ze na pajaka trzeba zapracować a nie ktos kupuje nie dba o niego , padnie mu i next:/
    ja przed zakupem pierwszego duzo sie o niech naczytałem i wtedy 30 zł ktore dostawałem keiszonkowego było dla mnie majatkiem.

Nazar
    Guest

O Boze..... ale chlopie glupoty wypisujesz.

Myslac tak jak ty mozna powiedziec ze panstwo upada po dawniej zeby sobie kupic pozadny szampno zbieralo sie przez miesiac dolary( od rodzinki z usa) do cholernego PEWEXU!!!!! Wiec przestan truc o jakims upadaniu naszego hobby.
    to swiadczy o tym ze hobby nie upada tylko sie rozwija. Poucz sie troche marketingu duzy popyt= wielka konkurencja= coraz nizsze ceny. Proponuje jeszcze raz przemyslaec Twojego posta

tasiemiec
    Guest

jest wlasnie odwrotnie, nie upada ale staje sie coraz popularniejsze, chcialbys kupowac kedziora L1 za 50 zlotych ???? zwykly...... czysty.......po prostu rynek, zauwaz ze rzadkie gatunki sa coraz latwiej dostepniejsze i co za tym idzie tansze, jeszce kilka lat i jesli nas wszystkich salamandra nie zagryzie bedziemy sie cieszyc z coraz mniejszej arachnofobiii w spoleczenstwie.......

wodus
    Guest

lazdy ma swoj poglad na ten temat Ja tylko napisałem co uwazam na ten temat.

wodus
    Guest

kurcze zgadzam sie z wami ale chodzi mi o to ze ludzie kupuja nei znajac sie na tym bo tanie..... a zreszta brak mi słów :P hehe

wodus
    Guest

sorki jeszcze ze obijam od włąsnego tematu ale wiecie moze co sie dzieje bo ponoc maja zabanowac blondyny i haplopelmy?? zrobili to juz??

Uprawnienia umieszczania postów